Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nitra nepustila Spišiakov k ničomu, Majdan: Nedalo sa na to pozerať

Na snímke zľava James Verbeek (Spišská Nová Ves) a Filip Bajtek (Nitra) v dohrávke 31. kola hokejovej Tipos extraligy medzi K Nitra - HK GROTTO Spišská Nová Ves 31. januára 2023 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

"Corgoni" sa vďaka siedmemu triumfu z uplynulých ôsmich ligových duelov priblížili k Liptovskému Mikulášu na rozdiel bodu.

Nitra 1. februára (TASR) - Hokejisti Nitry bodovali naplno tretíkrát za sebou, keď v dohrávke 29. kola Tipos extraligy zdolali Spišskú Novú Ves 3:0. Hostia sa pod Zoborom nedostali prakticky k ničomu a odovzdaný výkon Spišiakov kritizoval aj útočník "rysov" Juraj Majdan. Podľa neho štvrtý tím tabuľky odohral najhorší zápas v sezóne. Nitrania urobili dôležitý krok na ceste za záchranou v najvyššej súťaži, navyše desiaty Liptovský Mikuláš majú pred sebou už len o bod.

Dôležitým momentom bol úvodný gól duelu, ktorý padol v 9. minúte z hokejky kanadského útočníka Sahira Gilla. Nitrania následne kontrolovali priebeh a Spišiaci v žiadnom úseku hry nedokázali prebrať iniciatívu. Útočník hostí Juraj Majdan pri hodnotení výkonu nešetril kritikou: "Nitra na nás vybehla a my sme boli celý zápas v autobuse. Veľmi ťažko sa to hodnotí, pretože sme si nevypracovali absolútne nič. Za mňa to bol náš najhorší zápas v sezóne, naozaj sa na to nedalo zo striedačky pozerať."

Nitrania si výrazne pomohli aj disciplinovaným prístupom, keďže v stretnutí neboli ani raz vylúčení. Práve minimalizovanie nebezpečenstva z presilových hier prispelo k premiérovému čistému kontu brankára Libora Kašíka. "Každá nula má nejaké svoje špecifiká. Chlapci hrali skvele, z defenzívy. Za čisté konto som dostal v kabíne zlatú prilbu, tá však patrí celému mužstvu. Keď budeme hrať zápasy týmto spôsobom, nemám o nás strach. Vždy sa však dá čo zlepšovať," povedal dvadsaťdeväťročný Čech, ktorý zlikvidoval všetkých 18 pokusov súpera.

Na snímke zľava Juraj Valach (Spišská Nová Ves), brankár Filip Surák (Spišská Nová Ves) a Jake Elmer (Nitra) v dohrávke 31. kola hokejovej Tipos extraligy medzi K Nitra - HK GROTTO Spišská Nová Ves 31. januára 2023 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


"Corgoni" sa vďaka siedmemu triumfu z uplynulých ôsmich ligových duelov priblížili k Liptovskému Mikulášu na rozdiel bodu. Na posledný Prešov, ktorý má odohrané o dva zápasy menej, majú osembodový náskok. Do konca základnej časti však zostáva desať kôl a brankárska opora Nitry si uvedomuje, že boj o záchranu nie je ani zďaleka rozhodnutý. "Najdôležitejšie je to, čo nás tlačí zospodu, to je stále veľký strašiak. Každý bod hrá momentálne veľkú rolu, tieto tri majú cenu zlata," uvedomuje si Kašík, ktorý v uplynulých dňoch podpísal s Nitrou novú dvojročnú zmluvu.

Zatiaľ čo "corgoňov" trápia záchranárske práce, Spišská Nová Ves bojuje o udržanie sa v prvej šestke. Spišiaci hľadajú optimálnu formu, keďže z uplynulých šiestich duelov iba vyhrali iba raz. "Určite to nie je optimálne, ale lepšie teraz, ako v play off. Do konca základnej časti je 10 zápasov, preto verím, že sa oklepeme. Každý jeden si musí vstúpiť do svedomia a musíme začať hrať ako tím. Keď chceme hrať takto, tak budeme radi, keď sa do prvej šestky dostaneme. Máme na viac, preto verím, že každý sa pozrie do zrkadla a začneme hrať inak. Bola by škoda stratiť na konci sezóny to, čo sme budovali," dodal s 32 bodmi (12+20) najproduktívnejší hráč hostí Juraj Majdan.