Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Nitra si poradila na domácom ľade so Žilinou 4:3 v Tipsport extralige

Radosť hráčov Nitry Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitrančania nastúpili na stretnutie bez zraneného Stümpela.

Nitra 18. novembra (TASR) - Nitra nastúpila bez zraneného Stümpela, Žilina už bez Laža. Vedenia v stretnutí sa ujali v 10. minúte domáci hráči, keď Chrenko naznačil strelu, no poslal prudkú prihrávku Jokilovi a ten z ostrého uhla trafil odkrytú časť Johanesovej brány. O dve minúty už viedli Nitrania 2:0, Miroslav Pupák v obkľúčení "vlkov" skúsil strelu švihom spoza obrancu a puk skončil v bráne Žiliny. Tri minúty pred prvou sirénou mohol zvýšiť kapitán Nitry Kováčik, no jeho bekhendové zakončenie v nájazde presné nebolo.

V 7. minúte druhej časti stretnutia sa podarilo hosťom znížiť v presilovke, keď Tomáš Troliga tečoval puk pred Valentom po strele Haranta. O minútu bol v oslabení faulovaný pred bránou hostí domáci krídelník Roman Tománek a nariadené trestné strieľanie využil efektným blafákom - 3:1. Štvrtý gól pridala Nitra v presilovke v 32. minúte, keď Chrenko vrátil puk Tomášovi Nádašdimu, ktorý prestrelil Johanesa. V poslednej sekunde druhej tretiny po strele Troligu doklepol puk do brány Nitry Harant - 4:2.

Hostia zacítili šancu a v 47. minúte nahodil Rúfus od modrej čiary puk na Valenta, ten ho nezachytil a nekrytý Škoda zblízka znížil na rozdiel gólu - 4:3. V závere hostia tlačili, odvolali brankára, no ani to im napokon k bodom nepomohlo.


HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Góly: 10. Jokila, 12. Pupák, 28. Tománek, 32. Nádašdi - 27. Troliga, 40. Harant, 47. Škoda. Rozhodovali: Goga - Kacej, Návratek, vylúčení: 8:8, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0, 2359 divákov.


Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Prvých dvadsať minút hráči dobre korčuľovali, hrali uvoľnene a strelili sme góly. Ale v závere druhej tretiny sme inkasovali a dohrávali sme v nervozite a bojovnosti."


Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Prvá tretina nám nevyšla, Nitra dominovala, no po prestávke sme ožili a znížili na rozdiel gólu. V tretej tretine sme hrali veľmi dobrý hokej, chýbalo však trochu šťastia a dôraznosti pri zakončení."