Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra splnila čiastkový cieľ, Nemec: Slovan sa má čoho báť

Na snímke vľavo Marcel Haščák (Slovan) a vpravo Šimon Nemec (Nitra) v druhom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 23. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Po dvoch zápasoch v hlavnom meste majú mužstvá dvojdňovú pauzu. Tretí duel je na programe v utorok o 18.30 h.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra splnili cieľ, s ktorým vstupovali do finálovej série Kaufland play off Tipos extraligy - vyhrať v Bratislave aspoň jeden z dvoch zápasov. V sobotu sa im to podarilo, keď zvíťazili v dramatickom súboji nad domácim Slovanom 2:1 po predĺžení a séria sa tak sťahuje pod Zobor za stavu 1:1. Nitrianskym hrdinom sa stal obranca Willie Raskob, ktorý v 12. minúte predĺženia rozhodol o triumfe hostí.

"Je nádherné stať sa hráčom, ktorý strelí víťazný gól, ale nepodarilo by sa mi to bez pomoci všetkých spoluhráčov," skromne poznamenal 27-ročný Američan. "Rozhodli maličkosti. Súper mohol dať niekoľko gólov, mal viacero šancí, ale chalani sa vrhali do striel, robili všetko pre víťazstvo. Je skvelé byť ten hráč, ktorý ako prvý zdvihne ruky nahor, no tá oslava nepatrí len mne."

Najproduktívnejší obranca extraligy vyzdvihol výkon brankára Davida Honzíka, ktorý svojimi zákrokmi výrazne podržal hostí. Do bránky sa postavil namiesto Matta O'Connora, ktorému nevyšiel prvý finálový duel v Bratislave, a predviedol 35 úspešných zásahov. "David odviedol neskutočnú robotu, udržal nás v zápase. Ani neviem nájsť tie správne slová. Je to fantastický pocit získať bod v tejto hale. Skvelá práca chalanov, úžasný výkon," dodal Raskob.
Na snímke vľavo Tomáš Zigo (Slovan)a vpravo Martin Vitáloš (Nitra) v druhom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 23. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kým v prvom finálovom zápase Nitra v prestrelke prehrala 4:6, v druhom vsadila na tesnejšie bránenie. To sa ukázal byť ten správny recept. "Veľa chlapcov v našom tíme hrá prvýkrát finále. V piatok sme sa nechali vtiahnuť atmosférou, veď 10-tisíc ľudí na štadióne zažijeme raz za sezónu. V druhom zápase to bolo pokojnejšie a ukázali sme, že na to máme. Musíme hrať defenzívne, lebo tituly vyhráva obrana. So Slovanom sa nemôžeme začať naháňať, ako tomu bolo napríklad v prvých minútach predĺženia. Keď sme hru ukľudnili a hrali viac z obrany, už nám to išlo," hodnotil stretnutie obranca Šimon Nemec.

Pritom nitriansku šatňu kvárila viróza, 13-14 hráčov bojovalo pred finále s chorobou. Napriek zdravotnému hendikepu dokázala Nitra získať v sobotu cenné víťazstvo a pred dvoma zápasmi pod Zoborom sa dostala do psychickej výhody. "Určite to ukazuje o sile tímu, že sme sa zomkli. Každý jeden hráč podal výborný výkon. Prvýkrát v play off sme hrali predĺženie a sme radi, že sme ho zvládli," pochvaľoval si reprezentačný zadák. Podľa Nemca si jeho tím získal u súpera rešpekt: "Slovan sa už bál, keď sme v piatok skorigovali v tretej tretine z 2:5 na 4:5. V druhom zápase nemal nejaké vyložené šance. Možno zopár, ale David Honzík domácich výborne vychytal. Myslím si, že Slovan sa má čoho báť."
Na snímke zľava Daniel Gachulinec (Slovan), Filip Bajtek (Nitra), brankár Clint Windsor (Slovan) a Miroslav Pupák (Nitra) v druhom finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 23. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR Pavel Neubauer

Po dvoch zápasoch v hlavnom meste majú mužstvá dvojdňovú pauzu. Tretí duel je na programe v utorok o 18.30 h. Nitrania si pred domácim publikom veria. "Bolo naším cieľom ísť do Nitry za stavu 1:1. Splnili sme ho. Doma teraz vyhráme dva zápasy," sebavedomo vyhlásil Nemec. "Dôležité bude, aby sme sa nenechali prekvapiť aktívnou hrou Slovana a aby nás nevtiahla atmosféra. Doma mávame ťažšie začiatky. Ale diváci nás veľmi podporujú. Aj v Bratislave nás naši fanúšikovia hnali dopredu. Myslím si, že máme veľkú šancu uspieť, keď sa všetko spojí." Podľa bronzového medailistu z Pekingu to bude mať Slovan v búrlivej nitrianskej hale náročné: "Samozrejme, v Nitre bude peklo. Tam je peklo, či príde Slovan alebo Liptovský Mikuláš. Tešíme sa na to a dúfam, že nám ľudia pomôžu."