Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nitra so Stümpelom ide prvýkrát do finále, hráči ďakovali divákom

Na snímke radosť hokejistov Nitry po historickom postupe do finále po piatom zápase semifinále play off Tipsport extraligy HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica v Nitre v stredu 2. apríla 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Všetci hráči spod Zobora sa po semifinálovej sérii zhodli, že výraznú mieru na úspechu mali domáci fanúšikovia, ktorí svojich miláčikov neúnavne povzbudzovali.

Nitra 3. apríla (TASR) - Premiérová účasť nitrianskych hokejistov vo finále bude paradoxne aj prvá pre ich najskúsenejšieho hráča. Štyridsaťjedenročný Jozef Stümpel sa totiž doteraz ešte nikdy v kariére nepredstavil v boji o niektorý ligový titul.

Napriek tomu, že počas kariéry preskákal už mnoho, z najväčšieho úspechu nitrianskeho hokeja v histórii sa teší. "Mladší už nebudem, roky pribúdajú a už to cítiť, ale hokej ma stále baví. Pokiaľ je stále tá radosť a ľudia to vedia oceniť, o to je to pre mňa cennejšie," povedal.

Veterán, ktorý má vrátane play off na konte vyše tisíc zápasov v zámorskej NHL a necelé dve stovky v KHL, si za 25 rokov v profesionálnom hokeji zahral iba v jednom veľkom finále - na MS v roku 2002 v Göteborgu, kde aj získal zlato. "Bolo to super, veľmi som sa z toho tešil. Tie posledné minúty, keď tam je ten obrovský tlak, tak to boli tie najťažšie momenty. No vtedy sa bolo treba zahryznúť a dotiahnuť to do víťazného konca," pokračoval.

Nitra si vybojovala postup do historicky prvého finále play off extraligy stredajším víťazstvom nad Bystricou 4:3 po predĺžení a celkovo 4:1 v sérii. "Bola to ťažká séria, my sme boli hokejovejší, oni zase tvrdší, no viac bojovali. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Verím, že troška oddychu nám prospeje a do finále nastúpime v plnej sile. Súpera si nevyberáme. Nezáleží od nich, ale od toho, ako sa sami pripravíme," dodal Stümpel.

Všetci hráči spod Zobora sa po semifinálovej sérii zhodli, že výraznú mieru na úspechu mali domáci fanúšikovia, ktorí svojich miláčikov neúnavne povzbudzovali. "Som veľmi rád, že sme to fanúšikom konečne splnili a dostali sme sa do finále. Obávam sa, že v ňom už spadne štadión. Ľudia tu vedia vytvoriť veľmi dobrú atmosféru. Ja sa sem vždy rád vraciam práve kvôli nej. Som veľmi rád za ľudí, že sme im konečne dopriali finále, lebo práve oni si ho najviac zaslúžia," uviedol brankár Vlastimil Lakosil.

"Maximálna vďaka patrí divákom, na ľade neustále ženú hráčov. Ja som niečo také ešte nezažil a myslím si, že je to rarita v celej Európe. Takáto fanúšikovská základňa, ktorá povzbudzuje celý zápas. Do kabíny chodíme úplne ohučaní," dodal strelec postupového gólu Richard Lelkeš.