Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Slovan v 28. kole futbalovej Corgoň ligy hladko vyhral

Slovan - Zlaté Moravce Foto: TASR/Michal Svítok

Nitra si vezie z Košic tri body, Senica a Prešov doma iba remizovali. Trenčín zdolal Dunajskú Stredu tesne 2:1.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava si po triumfe v 28. kole Corgoň ligy nad Zlatými Moravcami 3:0 upevnili tretie miesto v tabuľke.

Slovan stráca momentálne na lídra zo Žiliny štyri body, na druhý Spartak Trnava jediný bod. Hráči FC Nitra vyhrali na ihrisku MFK Košice 2:1 a domov si vezú cenné tri body.

Výsledky zápasov 28. kola Corgoň ligy:

MFK Košice - FC Nitra 1:2 (0:1)


Góly: 90+. Kavka - 32. Gajdoš, 74. Kroupa. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Sekulič - Harbuľák, Čirik, Boszorád, Ivančík, 687 divákov.

MFK Košice: Tofiloski (46. Lopez) - Mikuláš Tóth, Kavka, Ostojič, Sekulič - Viazanko, Isola, Karaš, Pačinda (46. Gál-Andrezly)- Škutka, Diaby (81. Nurkovič)
FC Nitra: Hroššo - Harbuľák, Šimončič, Martin Tóth, Čirik - Kolár (77. Ivančík), Moravčík (72. Murín), Gajdoš, Boszorád - Kroupa, Soumah (77. Šimonek)

V úvodnej štvrťhodine videli diváci nezáživný futbal. V snahe nič nepokaziť sa hralo viac v strede ihriska. Do prvej šance sa dostali domáci. Bol to Pačinda, ktorý v 16. minúte z ľavej strany pokutového územia mieril vedľa. Hostia o tri minúty kontrovali, keď na druhej strane strieľal pred 16-tkou Moravčík. Lopta však tesne minula ľavú žrď Tofiloskiho brány. V 21. minúte sa opäť snažili Košičania, ale strelu Isolu z dobrých 25 metrov brankár Hroššo kryl. Hostia sa spoliehali viac na rýchle protiútoky, ktoré často zakladali po pravej strane Gajdoš s Moravčíkom. V 32. min sa im takýto brejk vydaril, keď loptu v pokutovom území s prehľadom poslal Gajdoš za chrbát košického brankára - 0:1. Domáci potom zvýšili útočnú aktivitu. V závere prvého polčasu sa do dvoch dobrých príležitostí dostal Pačinda, no jeho strely zmenu skóre nepriniesli. Do druhého polčasu nastúpil košický tím s dvoma zmenami, ale na jeho hre sa to príliš neprejavilo. Domáci naďalej nevedeli nájsť recept na prekonanie brankára hostí. V 54. min sa o to pokúsil Karaš, ale jeho strelu brankár Hroššo zblízka chytil. Strelecky sa nepresadil ani Viazanko, ktorý v 59. min z hranice 16-tky mieril vedľa. Tak ako v prvom polčase, aj po výmene strán boli silnou stránkou hostí rýchle brejky. Po jednom z nich sa v 74. minúte dostal k lopte Kroupa a svoje sólo zakončil druhým gólom Nitry. Domáci napriek tomu nerezignovali, no až v nadstavenom čase Kavka zmiernil tečovanou strelou z priameho kopu ich prehru, keď upravil na 1:2.

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Dnes nám výrazne chýbali dvaja skúsení hráči Šinglár a Kuzma. Na našej hre to bolo vidieť, potrebovali sme tvoriť, ale naši mladí hráči to nedokázali. Beriem to pozitívne v tom zmysle, že si urobili ďalší ligový štart a nabrali herné skúsenosti. Musia ešte na sebe naďalej pracovať, aby sa zaradili medzi kvalitných hráčov."
Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: "Na súpera sme sa dobre pripravili. Eliminovali sme jeho útočnú silu a nepúšťali sa do žiadnych šancí. My sme vyrážali do rýchlych protiútokov. Dva z nich nám vyšli, strelili sme dva góly, čosi veľmi ceníme, lebo v Košiciach sa ľahko nevyhráva."



Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)


Góly: 9. Milinkovič, 35. Mészáros, 62. Konečný. Rozhodovali: Jaška - Balko, Benko, ŽK: Hodek (ViOn), ČK: 29. Paulovič (ViOn), 1750 divákov.

Slovan Bratislava: Kováč - Bagayoko (53. Konečný), Kladrubský, Jánošík (46. Halenár), Pauschek - Kopúnek - Mészáros, Grendel, Milinkovič - Piroska (74. Szarka), Smetana
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Candrák - Orávik, Luhový (38. Pintér), Paur, Hruška - Hodek (89. Kováč), Brčák (70. Bernáth)

Domáci otvorili skóre už v 9. minúte, keď sa Milinkovič dostal do samostatného úniku, obišiel brankára Kuciaka a pohodlne poslal loptu do opustenej brány - 1:0. V 16. minúte mal na dosah druhý gól Smetana, ktorý však vnútri šestnástky nedočiahol na Piroskovu prihrávku. Práve Pirosku v 29. minúte fauloval v gólovej šanci tesne pred pokutovým územím Paulovič a hlavný rozhodcu Jaška mu ukázal červenú kartu. Grendel z následného priameho kopu tesne minul súperovu bránu, no mrzieť ho to nemuselo, keďže Slovan využil početnú výhodu už po šiestich minútach. Stalo sa tak po rýchlej akcii, keď si Milinkovič urobil priestor na ľavej strane, naservíroval loptu Mészárosovi a ten ju nemal problém poslať za chrbát bezmocného Kuciaka - 2:0. Hostia boli smerom dopredu bezzubí, ich jedinou vážnejšou príležitosťou bola v závere polčasu hlavička Brčáka, pri ktorej však Kováč nemusel zasiahnuť. Krátko po zmene strán sa Brčák dostal do ďalšej šance, tentoraz jeho strelu z nebezpečnej vzdialenosti zblokoval Bagayoko. V 58. minúte mal na kopačke kontaktný gól Hodek, ktorý sa po chybe domácej obrany rútil sám na Kováča, ten však jeho strelu zneškodnil. Tretí gól "belasých" pridal po hodine hry striedajúci Konečný, ktorý využil zlé vybehnutie gólmana hostí - 3:0. V 68. minúte spálil svoju tretiu šancu v zápase Brčák, keď z ľavej strany napálil loptu vedľa pravej žrde Kováčovej svätyne. Domáci brankár sa vyznamenal v 75. minúte pri strele Hrušku, keď jeho technickú strelu vytesnil na rohový kop. Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času sa ViOn-u podarilo dosiahnuť gól zásluhou Hodeka, ten však rozhodcovia pre ofsajd neuznali. V závere sa už skóre nezmenilo a Slovan tak pred zrakmi 1750 divákov zvíťazil 3:0.

Vladimír Weiss, tréner Slovan: "Spokojný som len s víťazstvom. Hra ma sklamala, lebo proti súperovi o desiatich musí byť výkon oveľa lepší. Málo sme sa hýbali, hráči sa spoliehali jeden na druhého a tempo bolo na úrovni tretej ligy. Náš brankár Kováč navyše chytil tri góly. Tešia nás ozaj len povinné tri body. Náskok Trnavy a Žiliny zanecháva stopu na každom v klube, nádej ale stále žije a budeme bojovať až do konca. Výkon však musí byť lepší."
Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, mali sme o ňom inú predstavu. Máme však veľkú maródku a ja zvyknem hovoriť, že keď je citrón vyžmýkaný, viac sa už nedá žmýkať. Zle sme vstúpili do zápasu, Slovanu sme darovali gól a potom prišlo vylúčenie a ďalší gól. V kabíne sme si čo to povedali, nemali sme čo stratiť a paradoxne v oslabení sme hrali lepšie, keď sme si vypracovali šance a aj dali gól, hoci ho rozhodca napokon neuznal. Slovan vyhral úplne zaslúžene, hoci to rozhodne nebol okulahodiaci futbal."

Tréner Slovana Weiss hodnotí zápas:


Tu bude player


Tréner Z.Moraviec Jarábek hodnotí zápas:


Tu bude player


FK Senica - Dukla Banská Bystrica 0:0


Rozhodcovia: Vnuk - Sluk, Hrčka, ŽK: Gorosito - Bažík. 1189 divákov.
FK Senica: Kamesch – Štepanovský (70. Blackburn), Gorosito, Pavlík, Leal - Križko, Kóňa – Jar. Diviš, Černý (46. Wijlaars), Kalabiška - Diarrassouba (29. Bolinha)
Dukla B. Bystrica: Boroš - Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič - Hlinka, Bažík (64. Považanec), - Brašeň (80. Rejdovian), Augustín (73. Slančík), Hučko - Kuzma

Domáci tréner Griga musel tesne pred stretnutím riešiť zmenu na poste brankára, keď zraneného Boleka nahradil Kamesch. V prvom polčase sa hral sotva priemerný futbal, na oboch stranách absentovala väčšia aktivita a nasadenie. Do prvej vážnejšej šance sa dostal v 4. min domáci Černý. Ďalšia gólová šanca v zápase prišla až v 34. min, keď po akcii Černého so striedajúcim Bolinhom mieril Kalabiška zvnútra pokutového územia do pravej žrde Borošovej brány. Ten istý hráč o dve minúty neskôr tečoval Divišovu strelu tesne pred Borošom, ale banskobystrický brankár vytlačil loptu na roh. Futbalová bieda pokračovala aj po prestávke. V 48. min dobre zaútočil obranca Leal, ale jeho strelu z dobrej pozície brankár Dukly kryl. Veľkú šancu mal v 69. min striedajúci Wijlaars, ale po centri Bolinha sám na päťke netrafil Borošovu bránu. V 79. min mali domáci ešte jednu gólovú šancu, keď po Kóňovom centri zakončoval Kalabiška, ale trafil na päťke ležiaceho spoluhráča Križka. V závere mohli hostia dvakrát skórovať. Najskôr v 87. min Kuzmov pokus vyrazil Kamesch a Hučko z dvoch krokov prekopol bránu. V nadstavenom čase sa do gólovoej šance dostal Považanec, jeho strela spoza šestnáastky však letela tesne vedľa šibenice.

Stanislav Griga, tréner Senice: "Nie som spokojný ani s výsledkom a ešte menej s predvedenou hrou. Zle sme sa pohybovali, veľmi zle sme pracovali s loptu a robili sme veľa chýb. Vládla zbytočná nervozita, neviem prečo. S gólovými príležitosťami, ktoré sme mali, sme opäť narábali veľmi laxne. Pred utorkom mám vrásky, lebo to čo mužstvo dnes predviedlo bol najhorší výkon sezóny. Horší ako proti Košiciam a to už je čo povedať."

Štefan Zaťko, kouč B. Bystrice: "Videli sme celkom rušné stretnutie, dostatočne bojovné a agresívne, kde mužstvá sa v určitých fázach striedali v ľahkých stratách lôpt a neúspešných kombináciách. Ale zase niektoré momenty a herné kombinácie nám aj súperovi vyšli. Vypracovali sme si, tak ako aj domáci tri až štyri gólové príležitosti. S remízou môžme byť spokojní."

1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok 1:1 (1:1)


Góly: 3. Guba - 19. Poliaček. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Krajník - Kostelný, 1530 divákov.

1. FC Tatran Prešov: Diviš - Petráš, Piter-Bučko, Krajnik, Krob - Lipták - Papaj, Adam (46. Štětina), Katona (82. Lysyuk), Jakovlev - Guba (69. Střihavka)
MFK Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Nosek, Chovanec –Vavrík, Ďubek - Skalák (83. Hoferica), Poliaček (71. Lásik), Pekár - Masaryk

Prešovčanom vyšiel nástup do zápasu. Už v 3. min využil veľké zaváhanie obrany hostí Guba a pomerne ľahko otvoril gólový účet. Lenže domáci sa z vedenia dlho netešili. V 19. minúte vyrovnával Poliaček nekompromisnou strelou k pravej žrdi. V 23. min prešel Ďubek cez deravú prešovskú obranu a krížnou strelou tesne mimo vzápätí z protiútoku na opačnej strane sa dopustil Kostelný hrubky, Guba išiel sám na Hrdličku, no obrovskú šancu nevyužil. Po polhodine hry vystrelil Jakovlev z hranice 16-stky tesne nad. V závere polčasu zachraňoval brankár Diviš pred najlepším strelcom súťaže Masarykom a mužstvá tak odišli do kabín za nerozhodného stavu. Druhý polčas, čo sa týka kvality predvedenej hry, tiež príliš nenadchol. Obaja súperi si vážnejšie šance nevypracovali, skôr iba akési náznaky. V nadstavenom čase Prešov mal výhodu troch rohov po sebe a hoci mohol dať rozhodujúci gól, zrodila sa tretia remíza 1:1 v tejto sezóne.

Sergij Kovalec, tréner Prešova: "Aj naše mužstvo aj Ružomberok prejavili snahu vyhrať, no museli sa uspokojiť s remízou. V prvom polčase boli šance na oboch stranách. Vďaka za rýchly gól, avšak škoda chyby pred vyrovnávajúcim gólom Ružomberka."

Aleš Křeček, tréner Ružomberka: "Je to zaujímavá štatistika dosiahnuť tri rovnaké vzájomné výsledky za jednu sezónu. Nám a Prešovu sa to teraz podarilo. Remíza je spravodlivá, aj keď osobne ma mrzí ten hlúpy gól už v tretej minúte."

AS Trenčín - DAC Dunajská Streda 2:1 (1:1)


Góly: 25. Hlohovský, 53. Peltier - 14. Huber, Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Baez, R. Mazáň - Adiaba, Ayuk, Fodrek. 3021 divákov.

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Ševela, Radovanovič (46. R. Mazáň) - Baez - Peltier (56. P. Mazan), Salinas, S. Štefánik (85. V. Horváth), Hlohovský - Depetris
DAC 1904 Dunajská Streda: Kučera - Nikolič, Adiaba, Huber, Laštovka - Lénárth (65. Urbánek) - Kabele, Ayuk (85. Érsek), Hözl, Fodrek - Delarge

Úlohu favorita sa snažili domáci potvrdzovať hneď od začiatku zápasu, ale ich entuziazmus však schladil v 14. min úvodným gólom hosťujúci Huber, ktorý sa najlepšie zorientoval v preplnenom priestore pred bránou Volešáka. V 25. min však Hlohovský skvele kopnutým priamym kopom však vyrovnal a Trenčín sa znovu usiloval prevziať iniciatívu zápasu do svojich rúk. V koncovke sa však domácim nedarilo a zároveň si museli dávať pozor na rýchle protiútoky hostí. Začiatok druhého polčasu sa domácim vydaril, v 53. min Peltier odvážnou hlavičkou zblízka, pri ktorej si však poranil hlavu a musel odstúpiť z hry, strelil druhý gól Trenčanov. Dvadsať minút pred koncom zápasu ešte Depetris trafil do brvna, domáci však zároveň zvoľnili tempo a zápas tak bol otvorený až do konca. Keď však v 87. min hosťujúci Delarge vo veľkej šanci sám pred bránou zaváhal, snaha Trenčína o udržanie svojho víťazstva v priemernom zápase nakoniec vyšla.

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Najmä po mentálnej stránke to bol pre nás ťažký zápas, pretože naše cenné víťazstvo sa nerodilo ľahko a museli sme zvládnuť otočiť súperov gólový náskok. Chýbala nám vyššia efektivita pri premieňaní našich gólových šancí, takže náš výkon si musíme dokonale rozobrať, pretože sme nepredviedli takú hru, akú sme schopní predviesť."

Krisztián Németh, tréner DAC-u: "Začali sme tento zápas vemi dobre, dostali sme sa do gólového vedenia, kvalitne sme bránili a boli sme dostatočne dôrazní aj pred súperovou bránou. Potom však súper pridal a hral aktívnejšie a podarilo sa mu vyrovnať. Na začiatku druhého polčasu nám trvalo o niečo dlhšie, kým sme sa dostali do potrebného tempa a súper nás za to potrestal druhým gólom. V závere stretnutia sme sa síce pokúsili zabojovať aspoň o remízu, ale keďže sme nedokázali skórovať ani z dvoch metrov pred bránou, nakoniec sa nám to nepodarilo a odchádzame naprázdno."

Tabuľka CL po 28. kole:
1. MŠK Žilina 28 15 10 3 45:25 55
2. Spartak Trnava 28 15 7 6 33:20 52
3. Slovan Bratislava 28 14 9 5 41:29 51
4. FK Senica 28 12 11 5 37:20 47
5. MFK Ružomberok 28 10 10 8 37:28 40
6. ViOn Zlate Moravce 28 11 7 10 31:34 40
7. AS Trenčín 28 9 10 9 41:43 37
8. FC Nitra 28 8 12 8 31:32 36
9. Dukla B. Bystrica 28 8 9 11 34:37 33
10. MFK Košice 28 6 7 15 23:36 25
11. Tatran Prešov 28 4 11 13 16:32 23
12. DAC D. Streda 28 4 1 23 16:49 13