Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra zdolala Košice trojgólovým rozdielom v 7. kole Corgoň ligy

Radosť Martina Boszoráda z Nitry (v strede) autora druhého gólu v zápase 7. kola Corgoň ligy vo futbale medzi FC Nitra a MFK Košice 25. augusta 2012 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na domácej pôde tak zvíťazili s výsledkom 4:1.

Nitra 25. augusta (TASR) - Minulotýždňovú prehru v Prešove chceli domáci odčiniť víťazstvom nad Košicami, čo by znamenalo ich prvú výhru v domácom prostredí. Nitrania sa už hneď v 2. minúte dostali do koncovky, no Gajdoš pálil tesne vedľa. V 17. min pohrozili hostia, Matič posunul na Škutku, ten však nemal presnú mušku, o štyri minúty na opačnej strane opäť prihral Gajdoš a opäť len tesne minul bránku. V 29. min Matič našiel Škutku, no ten v koncovke zlyhal. V rozpätí troch minút potom Nitra utrpela dve straty, keď po druhej žltej karte bol vylúčený kapitán Šimončič a následne sa zranil Čery. Nitrania sa oslabenia nezľakli, Soumah najprv vyskúšal pozornosť Tofiloskeho a potom v 45. min po krátkom prieniku už otvoril skóre. Pred odchodom do kabín ešte nebezpečne hlavičkoval Kolmokov.

Brankár Košíc Darko Tofiloski (v strede) chytá loptu pred dobiedzajúcim Karelom Kroupom z Nitry (vpravo) v zápase 7. kola Corgoň ligy vo futbale medzi FC Nitra a MFK Košice 25. augusta 2012 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Po zmene strán sa roztrhlo vrece s gólmi. V 53. min hostia vyrovnali, keď po Kuzmovom centri sa presadil Škutka. O dve minúty už ale domáci opäť vyhrávali, keď sa lopta dostala až k Boszorádovi a ten prekvapil brankára Košíc. V 63. min už bolo 3:1, Soumah pekne našiel Clébera a Brazílčan nemal problém skórovať.

Radosť Clébera Silvu Nascimenta z Nitry, autora tretieho gólu v zápase 7. kola Corgoň ligy vo futbale medzi FC Nitra a MFK Košice 25. augusta 2012 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Východniari sa potom trošku zmobilizovali, strelu Gála Andrezlyho brankár Kopecký vyrazil na žrď a následne Škutka trestuhodne nedal. Potom ešte Matič koníčkom trafil hornú sieť, ale konenčný výsledok stanovil z nariadenej jedenástky Cléber, ktorého predtým zozadu fauloval Bašista, za čo videl červenú kartu.

Ladislav Jurkemik, tréner Nitry: "Takýto zápas som ešte nezažil, keď po vylúčení hráča som vyhral. Pri kompletnom stave bol súper nebezpečnejší, po vylúčení sa hráči zomkli. Po našom náhodnom druhom góle sme to už ubránili, povzbudzovali aj diváci a hráči išli na doraz."

Ján Kozák, tréner Košíc: "Z našej strany dnes nie je veľa čo hodnotiť, nakoľko od začiatku to bolo chaotické, slabé a prehrali sme zaslúžene."

FC Nitra - MFK Košice 4:1 (1:0)

Góly: 45. Soumah, 55. Boszorád, 63. a 89. Cléber (druhý z 11 m) - 53. Škutka. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Šimončič, Cléber - Chupáč, Sekulič, ČK: 35. Šimončič po druhej ŽK - 88. Bašista za faul zozadu, 890 divákov.

zostavy a striedania:

FC Nitra: Kopecký - Harbuľák, Struhár, Kolmokov, Szabó - Šimončič - Čery (38. Boszorád), Soumah, Gajdoš (91+. Moravčík), Cléber (90.+ Zelenický) - Kroupa

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Chupáč (46. Gál Andrezly), Bašista, Sekulič (46. Bukata) - Hovančík - Viazanko, Kuzma, Karaš (62. Duda), Matič - Škutka