Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nitra zdolala Slovan v 5. zápase 4:1 a vyrovnala stav série

Na snímke radosť hráčov Nitry. Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Na víťazstve "corgoňov" sa najvýraznejšie podieľal útočník Tomáš Hrnka, autor dvoch gólov.

Nitra 27. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra triumfovali v stredajšom štvrtom finálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy na domácom ľade nad Slovanom Bratislava 4:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Piaty duel je na programe v piatok o 18.30 h v Bratislave.

Na víťazstve "corgoňov" sa najvýraznejšie podieľal útočník Tomáš Hrnka, autor dvoch gólov.


štvrté finále Kaufland play off TEL:


HK Nitra - HC Slovan Bratislava 4:1 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 2. Hrnka (Holešinský, Bajtek), 26. Hrnka (Raskob, Baláž), 40. Buček (Baláž, Nemec), 50. Buncis (Buček, Nemec) - 56. Takáč (Sersen). Rozhodovali: Stano, Korba – Stanzel, Bogdaň, vylúčení: 4:11 na 2 min, navyše Múčka (Nitra), Yogan a Windsor (obaja Slovan) 5+DKZ za bitku, Sukeľ (Slovan) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Beluš (Slovan) 5+DKZ za úder hlavou, Krivošík 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

/stav série: 2:2/


Nitra: O´Connor (58. Honzík) – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Rais – Krivošík, Buncis, Buček – Varga, Rockwood, Holešinský – Baláž, Hrnka, Tvrdoň – Sýkora, Bajtek, Múčka – Drábek

Slovan: Windsor - Golian, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Gašpar, Harris, Takáč - Chalupa, Kytnár, Sukeľ - Belluš, Bezák, Šotek - Lukošík



Domáci hrali už v druhej minúte presilovú hru a po krížnej prihrávke Holešinského cez bránkovisko ich poslal do vedenia Hrnka. Hra bola potom vyrovnaná, na šancu sa čakalo až do 9. minúty. Nitra hrala druhú presilovú hru v zápase a Windsor musel riešiť nebezpečné strely Raskoba i Tvrdoňa. V početnej prevahe hrali potom aj hostia a ich obrovskú šancu zmaril O´Connor, keď zblízka zlikvidoval strelu Rapuzziho. Záver tretiny patril Nitre, keď veľké šance v presilovke nepremenili Krivošík a Bajtek, ešte pred nimi mohol po chybe Windsora skórovať Baláž.

V druhej tretine mal prvú veľkú šancu Slovan, ale O´Connor predviedol výborný zákrok. Potom sa opäť hralo prevažne medzi modrými čiarami, až kým prišla 26. minúta. Hrnka si nakorčuľoval do pásma, poslal strelu švihom k pravej žŕdke a strelil svoj druhý gól v zápase. Slovan sa pokúšal streliť kontaktný gól, ale narážal na dobrú obranu súpera, Bratislavčanom chýbalo v útoku aj viac kreativity. Blízko ku gól bol Sersen, ale spomedzi kruhov nemieril presne, potom udreli domáci po tretí raz. Buček dostal prihrávku pred bránku a nezadržateľne skóroval.

Skvelý vstup do tretej tretiny priniesol domácim štvrtý gól. Buncis zasunul puk pod pravý betón Windsora a definitívne zlomil odpor Slovana. Nitrania sa potom viezli na pozitívnej emócii, vypredaná aréna ich hnala dopredu a Slovan už nemal na obrat šancu. Dokázal však streliť aspoň čestný gól zásluhou Takáča päť minút pred koncom. Tri minúty pred koncom odvolal tréner Slovana z bránky Windsora, v dlhej power play však zaujala len bitka Yogana s Múčkom. Šarvátka sa strhla ešte aj po záverečnom hvizde.

Hrnka je spokojný s výkonom i výsledkom: "Boli sme súdržnejší"


Hokejisti HK Nitra triumfovali v stredajšom štvrtom finálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad Slovanom Bratislava po najlepšom výkone v sérii. Stredajší zápas sa však nezaobišiel bez emócií, ktoré vyvrcholili v závere duelu.

Tréner Slovana Andrej Podkonický nebol spokojný najmä s disciplínou svojich zverencov: "Mali sme na začiatku dve vylúčenia a to dostalo Nitru na koňa. Keby sme dali za stavu 0:2 gól, tak by sme s tým ešte niečo spravili, nemali sme dostať tretí gól. Tam boli naši obrancovia dlho na ľade a už sa ťažko niečo robilo. Ale povedalo sme si, že budeme bojovať až do konca."

Záver zápasu spestrili bitky, predtým mal ešte Podkonický kontroverziu s generálnym manažérom Nitry Tomášom Chrenkom. "Mohol by rešpektovať hráčov, ktorí sú na ľade. Ako keby nestačilo, že po nich kričia ľudia. Je nemysliteľné, aby to robili aj tréneri. Od nás to nikto nerobí," vyjadril sa tréner Slovana.

Nitrania boli spokojní nielen s výsledkom, ale najmä s výkonom. Autor dvoch gólov Tomáš Hrnka k zápasu povedal: "Sme radi že sme vyhrali po takomto výkone. Dali sme aj góly, aj sme hrali dobre v obrane. Boli sme kompaktnejší na ľade a súdržnejší. Viac sme si pomáhali."