Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Nkunku vypadol z kádra Francúzska, zranil sa deň pred odletom

Na snímke francúzsky futbalista Christopher Nkunku prichádza na zjazd francúzskej reprezentácie pred nadchádzajúcimi Majstrovstvami sveta vo futbale v Katare do tréningového centra Clairefontaine južne od Paríža 14. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Útočník bundesligového Lipska sa zranil na poslednom tréningu národného tímu pred odletom na šampionát.

Paríž 16. novembra (TASR) - Christopher Nkunku nebude reprezentovať Francúzsko na futbalových MS v Katare. Útočník bundesligového Lipska sa zranil na poslednom tréningu národného tímu pred odletom na šampionát. Podľa periodika L'Equipe by ho mal v nominácii nahradiť Randal Kolo Muani z Eintrachtu Frankfurt.

Nkunku mal v utorok v tréningovom centre reprezentácie v Clairefontaine kolíziu s Eduardom Camavingom a následné vyšetrenia preukázali vážnejšie poranenie kolena. Dvadsaťpäťročný hráč je s 12 gólmi priebežný líder tabuľky strelcov v tejto sezóne nemeckej Bundesligy. V 15 zápasoch pridal aj dve asistencie.

Francúzov čaká prvý duel na šampionáte 22. novembra proti Austrálii, v základnej skupine sa stretnú aj s Dánskom a Tuniskom. Už predtým im pre zranenia vypadli z kádra N'Golo Kante i Paul Pogba. Informovala agentúra DPA.