Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nolteová s Leviovou po úvodnej jazde na čele súťaže dvojbobov

Nemecké bobistky Laura Nolteová a Deborah Leviová sa usadili po úvodnej jazde na čele súťaže dvojbobov na ZOH v Pekingu. Foto: TASR/AP

V ľadovom tobogane v Jen-čchingu zlepšili v piatok časom 1:01,04 min. dráhový rekord.

Peking 18. februára (TASR) - Nemecké bobistky Laura Nolteová a Deborah Leviová figurovali po úvodných dvoch jazdách na čele súťaže dvojbobov na ZOH v Pekingu. Po prvom dni viedli s polsekundovým náskokom pred krajankami Mariamou Jamankovou a Alexandrou Burghardtovou, priebežne tretie boli víťazky Svetového pohára 2021/2022 Elana Meyersová Taylorová a Sylvia Hoffmanová z USA (+0,74).

Nolteová s Leviovou v prvej piatkovej jazde v ľadovom tobogane v Jen-čchingu prekonali časom 1:01,04 min. dráhový rekord. V druhej ho o tri stotinky ešte zlepšili (1:01,01) a zvýšili svoj náskok pred obhajkyňou zlata z Pjongčangu 2018 Jamankovou a brzdárkou Burghardtovou už na 0,50 s. Premiérová olympijská víťazka v monoboboch Američanka Kaillie Humphriesová spoločne s Kayshou Loveovou klesli zo štvrtej na piatu pozíciu, za líderkami zaostávali o 1,33 s. Súťaž dvojbobov žien vyvrcholí tretími a štvrtými jazdami v sobotu 19. februára (13.00/14.30).