Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nominácia Argentíny aj so zraneným Messim a ôsmimi mladíkmi

Hráč PSG Lionel Messi (vľavo) sa teší z gólu s Neymarom, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Argentína figuruje na 2. mieste tabuľky juhoamerickej zóny kvalifikácie MS 2022 so ziskom 25 bodov.

Buenos Aires 4. novembra (TASR) - Napriek zdravotným problémom s kolenom figuruje Lionel Messi v nominácii argentínskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa zápasy kvalifikácie MS 2022 proti Uruguaju (12. novembra v Montevideu) a Brazílii (16. novembra v San Juane).

Messi chýbal na súpiske Paríža St. Germain v stredajšom súboji Ligy majstrov na pôde RB Lipsko (2:2). Dôvodom jeho absencie sú zdravotné problémy, pre ktoré odohral iba prvý polčas piatkového ligového súboja s OSC Lille (2:1). Reprezentačný lodivod úradujúcich juhoamerických šampiónov Lionel Scaloni napriek tomu s 34-ročným útočníkom a kapitánom mužstva počíta. V kádri "Albiceleste" sa ocitli aj ôsmi mladíci vo veku 17-20 rokov, ktorí čakajú na prvý štart za A-tím.

Argentína figuruje na 2. mieste tabuľky juhoamerickej zóny kvalifikácie MS 2022 so ziskom 25 bodov, pričom spoločne s lídrom z Brazílie ako jediní ešte nenašli premožiteľa. Na šampionát do Kataru postúpia štyri najlepšie tímy, piaty čaká interkontinentálna baráž.