Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nór Rosseli Olsen po zákroku Čecha Gudasa na MS 2019 dohral

Rosseli Olsen, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nedeľné vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že zranenie nie je také vážne, ako sa pôvodne vedenie tímu obávalo, ale pre poškodené väzy už Rosseli Olsen nebude môcť v ďalších zápasoch nastúpiť.

Bratislava 12. mája (TASR) - Nórsky hokejový reprezentant Rosseli Olsen si pre zranenie kolena už na prebiehajúcom svetovom šampionáte nezahrá. Dvadsaťosemročný krídelník doplatil na faul Radka Gudasa v sobotňajšom zápase B-skupiny v Bratislave s Českom (2:7).

V 14. minúte duelu obranca Philadelphie Flyers, známy svojimi tvrdými zákrokmi, kolenom zasiahol nohu Rosseliho Olsena a poslal ho predčasne do kabíny. Do hry sa už nevrátil. Gudas dostal za faul menší trest. Nedeľné vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že zranenie nie je také vážne, ako sa pôvodne vedenie tímu obávalo, ale pre poškodené väzy už Rosseli Olsen nebude môcť v ďalších zápasoch nastúpiť. Ako informoval oficiálny web MS, hráč Frölundy už opustil dejisko šampionátu. Nóri ho nebudú môcť nikým nahradiť, lebo už naplnili svoju súpisku na konečný počet troch brankárov, ôsmich obrancov a 14 útočníkov.