Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nórka Eckhoffová sa nepredstaví ani na MS v Oberhofe

Tiril Eckhoffová z Nórska súťaží v stíhacích pretekoch žien na 10 km na podujatí Svetového pohára IBU v biatlone vo fínskom Kontiolahti v nedeľu 6. marca 2022. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročná pretekárka neštartovala v prebieajúcej sezóne ani na jedných pretekoch a stále trpí zdravotnými problémami po nákaze koronavírusom v marci minulého roka.

Oberhof 16. januára (TASR) - Nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová sa nepredstaví ani na majstrovstvách sveta v Oberhofe. Svetový šampionát je na programe od 8. do 19. februára.

Tridsaťdvaročná pretekárka neštartovala v prebieajúcej sezóne ani na jedných pretekoch a stále trpí zdravotnými problémami po nákaze koronavírusom v marci minulého roka. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mohla vrátiť k vrcholovému športu.

Eckhoffová má na konte osem olympijských medailí (2-3-3), pätnásť z majstrovstiev sveta (10-2-3) a v sezóne 2020/21 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára. Na konte má aj tri malé glóbusy a v SP získala 28 individuálnych víťazstiev a 50 celkovo.