Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nórska biatlonistka Eckhoffová po ročnej pauze ukončila kariéru

Na archívnej snímke nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová. Foto: TASR/AP

Eckhoffová má na konte osem olympijských medailí (2-3-3), pätnásť z majstrovstiev sveta (10-2-3) a v sezóne 2020/21 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára.

Oslo 16. marca (TASR) - Dvojnásobná olympijská víťazka a desaťnásobná majsterka sveta v biatlone Tiril Eckhoffová ukončila kariéru. Tridsaťdvaročná Nórka sa tak pridala k ďalším medailistkám z vrcholných podujatí, ktoré v uplynulých dňoch oznámili koniec.

Eckhoffová vynechala celú prebiehajúcu sezónu pre zdravotné komplikácie po nákaze koronavírusom v marci minulého roka a Nórska lyžiarska federácia teraz oznámila, že sa rozhodla definitívne skončiť. "Biatlon bol môj život skoro tak dlho, ako si dokážem pamätať a je zvláštne predstaviť si život bez neho. Posledný rok som však bola mimo a tak sa zdá byť prirodzené, že som prišla k rozhodnutiu skončiť," uviedla pretekárka pre národnú federáciu.

Eckhoffová má na konte osem olympijských medailí (2-3-3), pätnásť z majstrovstiev sveta (10-2-3) a v sezóne 2020/21 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára. Na konte má aj tri malé glóbusy a v SP získala 28 individuálnych víťazstiev a 50 celkovo.

Teraz však rozšírila rady elitných pretekárok, ktoré po prebiehajúcej sezóne skončia. V uplynulých dňoch oznámili rovnaké rozhodnutie aj jej krajanka a trojnásobná zlatá medailistka zo ZOH Marte Olsbuová Röiselandová, zlatá z vytrvalostných pretekov z Pekingu Denise Herrmannová-Wicková z Nemecka i Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová, ktorá získala tri medaily z olympijských hier (0-2-1). Všetky tri sa však ešte predstavia na záverečnom podujatí Svetového pohára v Holmenkollene.