Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Nórske futbalistky si sledujú menštruáciu s umelou inteligenciou

Nórske futbalistky Sophie Romanová Haugová (vpravo) a Emilie Haaviová sa tešia po strelení gólu v zápase základnej A-skupiny Nórsko - Filipíny na ms vo futbale žien v Aucklande v sobotu 30. júla 2023. Foto: TASR - AP

Túto novinku využívajú Maren Mjeldeová, Emily Haaviová a Ingrid Syrstadová Engenová, prstene môžu mať na ruke mimo ihriska.

Wellington 1. augusta (TASR) - Nórske futbalistky používajú na majstrovstvách sveta vo futbale inteligentné prstene. Tie ich informujú o zdravotnom stave a tiež varujú hráčky pred blížiacou sa menštruáciou.

Túto novinku využívajú Maren Mjeldeová, Emily Haaviová a Ingrid Syrstadová Engenová, prstene môžu mať na ruke mimo ihriska. Údaje z nich dávajú hráčkam aj rôzne iné informácie. Napríklad o držaní tela, o aktuálnom zdravotnom stave a slúžia aj ako prevencia pred možným zranením. "Prsteň mi pomáha sledovať moju telesnú teplotu a aj začiatok menštruácie. To je pre ženy vo futbale veľmi dôležité," uviedla Mjeldeová pre britské médiá.

Zariadenie prináša aj cenné informácie o spánku, regenerácii, ako aj optimalizácii kondície športovcov. Používanie inteligentných prsteňov podporujú aj ženské futbalové kluby FC Chelsea a FC Barcelona.