Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Northug nahral vianočnú pesničku s názvom: Neviem,či dostanem darček

Trinásťnásobný majster sveta a dvojnásobný olympijský víťaz Petter Northug oznamuje koniec svojej kariéry na tlačovej konferencii v nórskom meste Trondheim 12. decembra 2018, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dotkol sa aj svojich kariérnych vrcholov a pádov a neobišiel ani tohtoročné problémy so zákonom.

Oslo 30. novembra (TASR) - Bývalý nórsky bežec na lyžiach Petter Northug sa vydal na spevácku dráhu. Dvojnásobný olympijský šampión nahral vianočnú pieseň, v ktorej sa dotkol aj svojich kariérnych vrcholov a pádov a neobišiel ani tohtoročné problémy so zákonom.

"Nebol som tento rok vzorný chlap, mám pochybnosti, či dostanem vianočný darček," spieva Northug v pesničke, ktorú nahral pred týždňom v štúdiu v Osle. "Počas môjho života som zakopol, ale dokázal som znovu vstať," spieval na inom mieste.

Northugovi namerali v auguste rýchlosť 168 km/h na úseku s povolenou rýchlosťou 110 km/h. Keďže sa zdalo, že šoféroval pod vplyvom omamných látok, pristúpili policajti aj k prehliadke domu, kde objavili kokaín. Tridsaťštyriročný Nór následne priznal problémy s drogami. Majiteľ štyroch medailí zo ZOH (2-1-1) a 16 cenných kovov z MS (13-3-0) stále čaká na výšku trestu, uviedla agentúra DPA.