Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nováčik z Granady lídrom La Ligy, Martinez: Na hráčov som hrdý

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Granade sa v 86-ročnej klubovej histórii nikdy nepodarilo získať významnú trofej, v novej sezóne je však šťukou jednej z európskych toplíg.

Granada 28. októbra (TASR) - Nováčik najvyššej španielskej futbalovej súťaže Granada CF je nečakane lídrom La Ligy. Andalúzania vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu 1:0 nad Betisom Sevilla o bod preskočili trio FC Barcelona, Real Sociedad San Sebastian, Atletico Madrid. Granade sa v 86-ročnej klubovej histórii nikdy nepodarilo získať významnú trofej, v novej sezóne je však "šťukou" jednej z európskych toplíg.

O triumfe nad Betisom v regionálnom derby rozhodol v 61. minúte Alvaro Vadillo. "Som veľmi hrdý na celý tím. Pred začiatkom sezóny sme nemali veľké oči a vôbec sme nepočítali s tým, že by sme po desiatom kole mohli mať na konte 20 bodov. Za desať týždňov sme dosiahli neuveriteľné veci. Chlapci si zaslúžia veľké uznanie, lebo každý deň príkladne makajú. Prvé miesto v tabuľke je pre nich krásna odmena za vynaloženú drinu," rozplýval sa tréner Granady Diego Martinez.

Granade zahral do karát aj fakt, že "El Clasico" medzi Barcelonou a Realom Madrid odložili na december pre obavy z protestov v metropole Katalánska. Vo štvrtok ju čaká duel na pôde Getafe. Doposiaľ najväčším úspechom Granady je finále Španielskeho pohára z roku 1959, v ktorom prehrala s Barcelonou. V domácej súťaži skončila v 70-tych rokoch dvakrát na šiestom mieste.