Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nováčik z Podbrezovej začal prípravu s minimom hráčskych zmien

Na snímke hráči Podbrezovej sa tešia s víťaznou trofejou po zápase 29. kola II. ligy vo futbale FK Železiarne Podbrezová - Partizán Bardejov BŠK v Podbrezovej 13. mája 2022. Foto: TASR Ján Krošlák

Hráči Podbrezovej splnili postupom do Fortuna ligy cieľ a pred štartom najvyššej súťaže si uvedomujú jej náročnosť.

Podbrezová 9. júna (TASR) - Futbalisti nováčika Fortuna ligy FK Železiarne Podbrezová odštartovali vo štvrtok spoločnú prípravu na sezónu 2022/2023 na ihrisku vo Valaskej. Tréner Roman Skuhravý očakáva približne 24-členný káder, ktorý budú formovať prípravné zápasy.

"Riešime príchody aj odchody. Potrvá ešte asi päť dní, kým sa to všetko učeše," povedal generálny manažér Miroslav Poliaček pre klubovú stránku. Po postupe z druhej najvyššej súťaže zotrval tréner Skuhravý, s ktorým má vedenie klubu dlhodobé plány. "Teraz sme v rokovaní o novej zmluve na dva roky. Odviedol tu dobrú robotu a veríme, že mužstvo sa bude pod ním ďalej posúvať," prezradil Poliaček. Hráči Podbrezovej majú v pláne sedem prípravných duelov, medzi ktorými sú aj dvojzápasy.

Na úvodnom tréningu chýbali slovenskí reprezentanti do 21 rokov Richard Ludha, Peter Kováčik a Mikuláš Bakaľa, ktorí dostali po nedávnom asociačnom termíne krátke voľno. Pre reprezentačné povinnosti absentovali aj hráči výberu do 19 rokov Adam Danko, Nicolas Šikula a Samuel Urgela, ako aj maturant Martin Talakov. Z kádra, ktorý si v ročníku 2021/2022 vybojoval prvenstvo v druhej lige, už vypadol Roland Galčík a podľa Poliačeka sú "v hre aj dva či tri ďalšie odchody." Nemalo by však ísť o stabilných hráčov základnej zostavy: "Snažíme sa mužstvo oživiť a priniesť vhodné typy, aby bolo silnejšie."

Hráči Podbrezovej splnili postupom do Fortuna ligy cieľ a pred štartom najvyššej súťaže si uvedomujú jej náročnosť. "Všetci sme radi, že budeme hrať Fortuna ligu. Tešíme sa na každý zápas aj tréning, aj napriek tomu, že to bude väčšia drina. Pre nás je dôležité, že ostáva tréner Skuhravý. Hráme jeho systém, ktorý nás naučil. Vie, ako sa pripraviť na túto súťaž, a mladí hráči sa pri ňom posunuli o veľký kus. Sme skvelý tím, máme dobré mužstvo," povedal jeden z najskúsenejších hráčov Michal Breznanik.

Program prípravných zápasov FK Železiarne Podbrezová:

sobota 18. júna: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - Podbrezová
sobota 18. júna: Podbrezová - MŠK Žilina
sobota 25. júna: FC Zbrojovka Brno - Podbrezová
streda 29. júna: Podbrezová - KFC Komárno
sobota 2. júla: Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
sobota 9. júla: Podbrezová - FK Rakytovce
sobota 9. júla: Podbrezová - FC Košice