Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Nováčikovia súťaže ŠHK Piešťany vyhrali nad Mountfield Martin 3:0

Na snímke radosť hokejistov Piešťan z prvého gólu Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Hostia si výhrou na ľade martinského Mountfieldu vybojovali prvé extraligové víťazstvo a Tomek vychytal prvú nulu.

Martin 18. septembra (TASR) - Prvá tretina na martinskom ľade patrila nováčikovi súťaže. Hostia mali viac z hry, lepšie korčuľovali a v útoku boli nebezpečnejší. Prvý strelecký pokus mal síce domáci Mikušovič, ale potom sa už prezentovali hokejisti z kúpeľného mesta. S Otčenášovou strelou si síce Šurek vo 4. minúte poradil, ale o dve minúty sa už hostia tešili. Po peknej kombinácii štvrtého útoku Samir Saliji zblízka otvoril skóre. V 13. minúte sa do dobrej pozície dostal Vartovník, dobre vystrelil, ale Tomekova lapačka bola na mieste. Na druhej strane pohrozil Urban, domáci brankár sa však nedal prekonať.

V úvode druhej tretiny Martin hral dve presilovky, ale v koncovke sa proti pozornému Tomekovi nepresadil. Zato hostia boli v 34. minúte úspešnejší, a po góle Jakuba Ručkaya viedli už 2:0. Po individuálnej akcii Melichárka v 33. minúte domácich podržal Šurek. Martinským hokejistom sa nedarilo ani pri ďalších dvoch presilovkách a tak po druhej tretine hostia zaslúžene vyhrávali dvojgólovým rozdielom.

Aj tretia tretina sa hrala v réžii hostí. Domáci sa snažili, ale ich akciám chýbala myšlienka a lepšia koncovka. Hostia si nakoniec zaknihovali prvé extraligové víťazstvo a Tomek vychytal prvú nulu.


MHC Mountfield - ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)



Góly: 6. S. Saliji , 31. J. Ručkay, 46. Haring. Rozhodovali: T. Orolin - Rovenský, V. Snášel, vylúčení: 3:9, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2150 divákov.

Hlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Hráčom nemožno uprieť enormnú snahu, ale vyšli sme naprázdno. Rozhodli najmä nevyužité presilovky a naše chyby, ktoré súper potrestal. V príprave sme šance premieňali na góly. Dnes sme sa však presvedčili, že hrať extraligový duel na domácom ľade pred slušne zaplneným hľadiskom je niečo úplne iné. Dôležitosť zápasu nám úplne zväzovala ruky i nohy. Stratili sme tri body a navyše i obrancu Slimáka, ktorý má zranené koleno. Musíme na túto prehru rýchlo zabudnúť a pripraviť sa na ďalšie stretnutia."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Začiatok síce patril domácim, ale potom nám pomohol rýchly vedúci gól. V druhej tretine sme museli zvládnuť veľa presiloviek domácich a naopak pridali sme druhý gól. V tretej časti sme čakali na to, čo vymyslí súper a chceli sme využiť chyby v obrane domácich, čo sa nám aj podarilo. Sme spokojní so ziskom troch bodov. Získali sme prvé extraligové víťazstvo a gólman Tomek nedostal žiadny gól."