Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nováky mieria do Ligy majstrov, postavia spoločný tím s Hornets

Ilustračná fotka. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Nováky sa v prvom kvalifikačnom kole začiatkom októbra stretnú s domácim tímom Jadran Herceg, chorvátskym HAVK Mladosť Záhreb, litovským EVK Žaibas a tureckým ENKA Istanbul.

Nováky 7. septembra (TASR) - Vodní pólisti KVP Nováky nastúpia v úvodnom kvalifikačnom kole Ligy majstrov v kombinovanej zostave, ktorá vznikne po spolupráci s ŠK Hornets Košice. Kombinovaný tím nastúpi pod hlavičkou slovenského majstra KVP Nováky, v trénerskej dvojici bude okrem Petra Nižného aj kormidelník Hornets Karol Bačo.

"Dohodli sme sa, že pôjdeme pod hlavičkou KVP Nováky, keďže sme vyhrali ligu. Slovenská plavecká federácia preplatí štartovné klubom, ktoré sa prihlásia do európskych pohárových súťaží a to bol výrazný impulz k tomu, aby sme do toho išli. Po dohode oboch trénerov bude v tíme osem hráčov z KVP Nováky a šesť z ŠK Hornets Košice," prezradil manažér nováckeho klubu Peter Gogola pre klubovú stránku.

Nováky sa v prvom kvalifikačnom kole začiatkom októbra stretnú s domácim tímom Jadran Herceg, chorvátskym HAVK Mladosť Záhreb, litovským EVK Žaibas a tureckým ENKA Istanbul. "Náš cieľ je dať priestor mladým hráčom, aby hrali zápasy, ktoré ich budú motivovať. Nepozeráme sa na výsledok," poznamenal Gogola. Prvé kvalifikačné kolo LM sa uskutoční v termíne, v ktorom sa zvyčajne koná Slovenský pohár. Ak by došlo k termínovej kolízii, Nováky ani Hornets by sa do SP neprihlásili.

Novácky klub získal v sezóne 2021/2022 okrem triumfu v domácej súťaži aj prvenstvo v Severskej vodnopólovej lige (Nordic league). "Aj v sezóne 2022/2023 sme prejavili záujem štartovať v tejto súťaži a radi by sme v Novákoch organizovali finálový turnaj," netajil Gogola.