Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Novozámčanky spoznali súperky v Lige majstrov 2015/2016

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Šampiónky z 32 krajín žreb rozdelil do ôsmich štvorčlenných skupín.

Bratislava 26. júna (TASR) - Majsterky Slovenska vo futbale FC Union Nové Zámky spoznali vo štvrtok súperky v kvalifikácii o postup do vyraďovacej časti Ligy majstrov 2015/2016. Novým Zámkom určil žreb v ústredí UEFA v Nyone v 8. skupine za súperov PK-35 Vantaa (Fínsko), WFC Charkov (Ukrajina) a Rigas FS (Lotyšsko). Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Šampiónky z 32 krajín žreb rozdelil do ôsmich štvorčlenných skupín, ktorých víťazi postúpia do vyraďovacej časti, kde na nich bude čakať 24 nasadených tímov z ďalších 15 krajín Európy.

Usporiadateľom turnaja bude fínsky klub v termíne 11.-16. augusta. S ukrajinským tímom sa Nové Zámky stretli aj vo vlaňajšej kvalifikácii LM a podľahli mu 1:3. Medzi nasadenými tímami do vyraďovacej časti je aj SK Slavia Praha, ktorej dres oblieka aj slovenská reprezentantka Diana Bartovičová. Kapitánka reprezentácie, Monika Matysová, by sa mala predstaviť v drese rakúskeho majstra, FSK St. Pölten-Spratzern taktiež vo vyraďovacej časti.

Šestnásť a osemfinálové duely sa uskutočnia v októbri a v novembri tohto roku, štvrťfinálové a semifinálové zápasy v marci a apríli 2016. Finále ženskej Ligy majstrov sezóny 2015/2016 sa uskutoční 26. mája v talianskom Reggio Emilia. Titul obhajuje nemecký 1. FFC Frankfurt, ktorý vo finále v Berlíne zdolal Paríž Saint-Germain 2:1.