Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nové Zámky odvolali Petra Hatalčíka, hádzanárov povedie Kucsera

Foto: TASR/Martin Baumann

Vedenie klubu sa s ním rozhodlo ukončiť spoluprácu. Nebolo spokojné s doterajším účinkovaním nášho tímu hádzanárov v semifinále a od zmeny na trénerskom poste si sľubuje aj obrat v sérii.

Nové Zámky 26. apríla (TASR) – Hádzanárov Štartu Nové Zámky už do tretieho zápasu semifinálovej série TIPOS extraligy s Hlohovcom nepovedie Peter Hatalčík. Vedenie klubu sa skúseného kouča po dvoch prehrách v prvých dvoch zápasoch rozhodlo odvolať a do konca sezóny sa dohodlo s Mikulášom Kucserom.

Štart musí v treťom súboji, v ktorom bude mať v hale Milénium výhodu domáceho prostredia, zvíťaziť, lebo v opačnom prípade sa opätovne nedostane cez semifinálový prah, ktorý ešte klub vo svojich dejinách nikdy neprekročil.

"Trénerovi Hatalčíkovi som oznámil, že vedenie klubu sa s ním rozhodlo ukončiť spoluprácu. Nebolo spokojné s doterajším účinkovaním nášho tímu v semifinále a od zmeny na trénerskom poste si sľubuje aj obrat v sérii. Na palubovke sa nám zatiaľ vôbec nepodarilo potvrdiť to, že asi na každom poste máme hráčov lepších ako má Hlohovec," informoval TASR manažér klubu Michal Tóth a ďalej pokračoval: "Hatalčík si však za svoju prácu v našom klube zaslúži veľkú vďaku, odviedol tu veľký kus práce a prakticky celú sezónu sme sa pohybovali na čele súťaže."

V Nových Zámkoch vnímali pred začiatkom série s Hlohovcom semifinále ako jedinečnú príležitosť dostať sa po prvý raz do finále. V ich prospech hovorili aj vzájomné merania síl zo základnej a nadstavbovej časti, kde si s nimi Sporta poradili iba jediný raz. Minulú sobotu ale Štart doma prehral 25:30 a v stredu ich Hlohovčania po prestávke už jasne prevýšili a zvíťazili takmer dvojciferným rozdielom 38:29.