Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nové Zámky vstúpia do MOL Ligy ako Ice Tigers

Ako informuje oficiálna stránka klubu, na najbližšom zasadnutí výkonného výboru SZĽH by sa Novozámčania mali dočkať aj súhlasného stanoviska.

Bratislava 10. júla (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky budú v novej sezóne pôsobiť v nadnárodnej MOL Lige, k názvu im pribudne aj prívlastok Ice Tigers. Ako informuje oficiálna stránka klubu, na najbližšom zasadnutí výkonného výboru SZĽH by sa Novozámčania mali dočkať aj súhlasného stanoviska. Druhým slovenským účastníkom v súťaži bude HK 38 Dubnica.

"MOL Liga sa často nie celkom presne označuje ako maďarská liga, pretože v skutočnosti ide o nadnárodnú súťaž v rámci Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF, ktorej účastníkmi boli do uplynulej sezóny kluby z Maďarska a Rumunska. Okrem toho tieto kluby hrajú vo svojich krajinách aj svoje národné súťaže, takže ide jednoznačne o nadnárodnú ligu. Okrem domácich hokejistov v nej pôsobí asi dvadsať Slovákov, ďalej niekoľko Kanaďanov, Švédov, Fínov, Čechov a Rusov," povedal pre stránku Marián Lukáčik z vedenia novozámockého klubu a pokračoval: "Generálnym partnerom ligy je spoločnosť MOL, podľa ktorej je liga pomenovaná. Od nasledujúcej sezóny dochádza k rozšíreniu ligy o ďalšie mužstvá z iných štátov, čím dosiahne počet 10 účastníkov. Budú v nej štartovať štyri maďarské kluby – Ferencváros Budapest, Ujpesti Budapest, Miskolc JSE, Dunaújváros AC, ďalej tri rumunské kluby – Steaua Rangers Bukurešť, SCM Brašov, HSC Csikszereda. Pristúpiť by mal najúspešnejší srbský klub Partizan Belehrad a tiež slovenské kluby HC Nové Zámky a HK 38 Dubnica. V budúcnosti je predpoklad rozšírenia MOL Ligy o niektoré slovinské a chorvátske kluby."

Hlavným trénerom Ice Tigers sa stal Róbert Spišák, meno prvého asistenta oznámi vedenie neskôr a druhým asistentom bude Szabó István Pál-Coca z Maďarska. Prípravu na ľade odštartuje tím začiatkom augusta a koncom mesiaca by sa mal vykryštalizovať základný káder pre MOL Ligu.

Samotná súťaž štartuje 7. septembra a skončí zápasmi play off koncom marca.