Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Novinársky stolnotenisový šampionát napíše svoju jubilejnú kapitolu

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Pri zrode slovenského stolnotenisového šampionátu stál redaktor Slovenského rozhlasu Martin Šeďo, ktorý ako účastník doposiaľ nevynechal ani jeden ročník.

Považská Bystrica 4. júna (TASR) – Takmer 40 žurnalistov zo Slovenska a z Českej republiky bojuje v sobotu v telocvični Základnej školy Slovanská v Považskej Bystrici o majstrovské tituly na Tipsport majstrovstvách Slovenska novinárov v stolnom tenise. Jubilejný 25. ročník žurnalistického šampionátu pripravilo občianske združenie Stôl číslo šesť z poverenia Slovenského stolnotenisového zväzu.

Pri zrode slovenského stolnotenisového šampionátu stál redaktor Slovenského rozhlasu Martin Šeďo, ktorý ako účastník doposiaľ nevynechal ani jeden ročník.

"Myšlienka usporiadať majstrovstvá Slovenska novinárov vznikla v roku 1996 počas majstrovstiev Európy mužov a žien v stolnom tenise v Bratislave. Jeho súčasťou bola vtedy aj novinárska súťaž. Už o rok sa uskutočnil nultý ročník v Bratislave a v roku 1998 prvý ročník v Považskej Bystrici. Odvtedy je Považská Bystrica s výnimkou roku 2007, keď sa majstrovstvá konali v Lučenci, každoročným dejiskom majstrovstiev novinárov," povedal pre TASR Šeďo.

Ako dodal, je dobré, že aj v dnešnej hektickej dobe si žurnalisti nájdu čas a stretnú sa i na športovom a spoločenskom poli. Veľké pozitívum tradičného podujatia vidí v tom, že aj napriek názorovej pluralite nebýva zvykom, aby sa novinári pre rozdielnosť názorov dostávali do sporu. "Som presvedčený, že ani tento ročník nebude výnimkou," zdôraznil Šeďo.

Slovenský novinársky šampionát sa začal od 9.30 h, finálové súboje sú naplánované na 16. hodinu. Podujatie v rámci svojho dotačného programu podporili Trenčiansky samosprávny kraj a mesto Považská Bystrica. Oficiálnym mediálnym partnerom je Tlačová agentúra Slovenskej republiky.