Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nový ročník nemeckej Bundesligy by mohol začať 11. septembra

Na archívnej snímke hráči počas minúty ticha na prázdnom štadióne kvôli pandémii nového koronavírusu pred zápasom 27. kola nemeckej futbalovej bundesligy Borussia Mönchengladbach - Bayer 04 Leverkusen v Mönchengladbachu 23. mája 2020. Foto: TASR/AP

Podľa BamS sa Bundesliga môže rozbehnúť aj koncom septembra a mohla by sa hrať bez tradičnej zimnej prestávky.

Berlín 31. mája (TASR) - Ročník 2020/2021 v nemeckej futbalovej Bundeslige by mohol odštartovať už 11. septembra, tvrdí periodikum Bild am Sonntag. Doteraz sa v krajine elitná súťaž rozbiehala vždy na konci augusta, pre pandémiu koronavírusu však bola liga prerušená na vyše dva mesiace. Rozbehla sa však ako prvá z najväčších kontinentálnych líg.

Do tvorby kalendárov národných líg však zásadne zasiahne rozhodnutie Európskej futbalovej únie (UEFA) o dohraní klubových aj reprezentačných súťaží. Najbližšie bude výkonný výbor UEFA zasadať 17. júna. Podľa "BamS" sa Bundesliga môže rozbehnúť aj koncom septembra a mohla by sa hrať bez tradičnej zimnej prestávky. Podľa zdroja periodika budú do konca tohto roka tri asociačné termíny pre reprezentácie a uvažuje sa, že sa počas nich budú hrať až tri namiesto doterajších dvoch zápasov. Informovala agentúra DPA.