Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nový šéf Superligy sa stretne s predstaviteľmi UEFA

Prezident UEFA Aleksander Čeferin počas zasadnutia Európskej futbalovej únie (UEFA) v Amsterdame. Foto: TASR/AP

Iba v októbri pritom vyhlásil šéf UEFA Aleksander Čeferin, že projekt Európskej Superligy (ESL) je "mŕtvy" a neuskutoční sa.

Berlín 2. novembra (TASR) - Nový výkonný riaditeľ futbalovej Superligy Bernd Reichart sa má na budúci týždeň stretnúť s predstaviteľmi Európskej futbalovej únie (UEFA). Cieľom je diskusia o plánoch novej súťaže.

Iba v októbri pritom vyhlásil šéf UEFA Aleksander Čeferin, že projekt Európskej Superligy (ESL) je "mŕtvy" a neuskutoční sa. Informovala o tom agentúra AP. "Budúci týždeň budem v Nyone, aby som hovoril s predstaviteľmi UEFA. Dialóg chápem aj tak, že počúvate druhú stranu a názory konfrontujete. Je nám zrejmé, že sa určite nedohodneme na všetkom," citovala Reicharta agentúra DPA.

Reichart sa nedávno stal šéfom spoločnosti A22 Sports Managment, ktorá zastupuje tímy Superligy. Pôvodný projekt viedli najmä Real Madrid, FC Barcelona a Juventus Turín, no stroskotal po vlne kritiky zo strany národných zväzov, klubov, fanúšikov i UEFA a FIFA. Plánované rokovania s UEFA majú byť signálom pre kluby, ktoré sa obávajú sankcií, ak by sa do projektu zapojili.

Spomínaná trojica zakladateľov sa v októbri obrátila so sťažnosťou proti UEFA na Európsky súdny dvor. Ten má zverejniť svoje stanovisko na budúci rok.