Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nový termín hier je podľa Tótha najkomfortnejšie rozhodnutie

Na snímke Matej Tóth. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hry budú podľa pondelňajšieho verdiktu MOV a organizátorov prebiehať od 23. júla do 8. augusta 2021.

Bratislava 30. marca (TASR) - Informáciu, že olympijské hry v Tokiu sa začnú v roku 2021 takmer na deň presne 12 mesiacov po plánovanom štarte v lete 2020, prijal pozitívne aj úradujúci olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth. Nový dátum najväčšieho športového sviatku považuje za logický.

Hry budú podľa pondelňajšieho verdiktu MOV a organizátorov prebiehať od 23. júla do 8. augusta 2021. "Je to najkomfortnejšie rozhodnutie pre všetkých. Riešiť iný termín by bolo veľmi komplikované," povedal v pondelok pre TASR Tóth. "Čaká nás v podstate tradičná sezóna, iba o rok posunutá. Trochu problém budú mať veľké medzinárodné federácie, ktoré už mali naplánované iné podujatia. Svetová atletika bude musieť preložiť MS v americkom Eugene, plavci svetový šampionát vo Fukuoke. Je to najrozumnejšie rozhodnutie," uviedol.

Obhajca zlata plánoval po Tokiu ukončiť kariéru. Pandémia koronavírusu zrušila pripravovaný scenár. O tom, či tento rok skončí s aktívnou činnosťou, alebo sa pripraví na budúcoročné hry, sa chce slovenský chodec rozhodnúť s chladnou hlavou neskôr. "Nevidím veľmi optimisticky, že by som mal absolvovať ešte ďalšiu prípravu a predĺžiť si kariéru o rok. Nehovorím ešte definitívne, že končím. Chcem si to prebrať s mojím zamestnávateľom VŠC DUKLA Banská Bystrica. Rozhodnutie neurobím sám v mojej hlave. Je tu ešte veľa premenných, preto by som nechcel všetko len tak zavesiť na klinec. Rozhodnutie chcem urobiť v inom rozpoložení, v akom som teraz," povedal po odložení hier Tóth.