Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nový tréner Nórov Solbakken porušil karanténu a dostal pokutu

Na snímke tréner Stale Solbakken. Foto: TASR/AP

Päťdesiatdvaročný kouč doteraz pôsobil na lavičke FC Kodaň.

Oslo 8. decembra (TASR) - Futbalový tréner Stale Solbakken odštartoval svoje pôsobenie pri nórskej reprezentácii porušením karantény, za ktoré si vyslúžil pokutu takmer 1900 eur.

Päťdesiatdvaročný kouč doteraz pôsobil na lavičke FC Kodaň. Do rodnej krajiny sa presunul 28. novembra a tak mal byť v karanténe až do tohto utorka, no už v nedeľu navštívil druholigový zápas a v pondelok absolvoval rozhovor pre televíziu TV2. Solbakken uviedol, že si zle spočítal dĺžku pobytu v izolácii, za svoju chybu sa ospravedlnil a trest akceptoval, informovala agentúra DPA.

Solbakken nahradil na lavičke Švéda Larsa Lagerbäcka, ktorý skončil po tom, ako národný tím v semifinále baráže o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy vypadol so Srbskom (1:2 po predĺžení). Bývalý reprezentant Nórska predtým pôsobil na lavičke FC Kodaň, počas svojho druhého pôsobenia v dánskom klube získal za sedem sezón tri majstrovské tituly a trikrát sa tešil z triumfu v národnom pohári. V minulosti viedol aj Kolín nad Rýnom či Wolverhampton Wanderers.