Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Novým trénerom Herthy sa stal Schwarz, podpísal dvojročný kontrakt

Futbalisti Herthy sa tešia po odvetnom barážovom zápase o účasť v nemeckej Bundeslige Hamburger SV - Hertha Berlín v Hamburgu v pondelok 23. mája 2022. Foto: TASR/AP

Hertha sa v poslednej chvíli vyhla zostupu z najvyššej nemeckej súťaže, keď uspela v baráži s tretím tímom druhej ligy Hamburgom po výsledkoch 0:1 doma a 2:0 vonku.

Berlín 2. júna (TASR) - Futbalistov Herthy Berlín povedie tréner Sandro Schwarz. Vedenie nemeckého bundesligového klubu, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík, s ním podpísalo kontrakt do leta 2024. Na lavičke vystriedal Felixa Magatha.

Hertha sa v poslednej chvíli vyhla zostupu z najvyššej nemeckej súťaže, keď uspela v baráži s tretím tímom druhej ligy Hamburgom po výsledkoch 0:1 doma a 2:0 vonku. Štyridsaťtriročný Schwarz bude mať za úlohu dostať ambiciózny klub na vyššie poschodia bundesligovej tabuľky. Do roku 2024 bol síce zmluvne zaviazaný v Diname Moskva, no Rusko sa rozhodol opustiť po víkendovej prehre vo finále tamojšieho pohára proti mestskému rivalovi Spartaku (1:2). V Bundeslige v minulosti viedol 1. FSV Mainz 05.

"S jeho osobnostnými kvalitami a pozitívnym prístupom môže Sandro vytvoriť vhodné spojenie medzi tým, čo sa deje na trávniku, a kultúrou v klube. Presne to v Herthe potrebujeme," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Herthy Fredi Bobic. "Klub má za sebou náročné obdobie. Mám obrovskú chuť s ním naštartovať novú etapu," citovala Schwarza agentúra DPA.