Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Novým trénerom poľskej futbalovej reprezentácie bude zrejme F. Santos

Na archívnej snímke Fernando Santos. Foto: TASR/AP

Santos naposledy trénoval portugalskú reprezentáciu, kde pôsobil osem rokov. Z jej vedenia odišiel po vlaňajších MS, keď tím vypadol vo štvrťfinále proti Maroku (0:1).

Varšava 23. januára (TASR) - Novým trénerom poľskej futbalovej reprezentácie by sa mohol stať Fernando Santos. Portugalčan pricestoval v pondelok večer do Varšavy, kde Poľský futbalový zväz (PZPN) oznámi v utorok meno nového reprezentačného kouča. Informovali o tom agentúra AP a portugalské médiá.

Bývalému trénerovi Czeslawovi Michniewiczovi vypršala zmluva 31. decembra. Vedenie PZPN s ním nepredĺžilo kontrakt napriek prvému postupu reprezentácie do osemfinále MS od roku 1986. Prezident zväzu Cezary Kulesza pritom už skôr avizoval, že nový kormidelník bude cudzinec so skúsenosťami s vedením národného tímu.

Santos naposledy trénoval portugalskú reprezentáciu, kde pôsobil osem rokov. Z jej vedenia odišiel po vlaňajších MS, keď tím vypadol vo štvrťfinále proti Maroku (0:1). S národným tímom získal titul na EURO 2016 a stál aj pri triumfe v prvej edícii Ligy národov v roku 2019. Informácie priniesla AP.