Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NY Islanders získali z New Jersey útočníkov Zajaca a Palmieriho

Hokejista New Jersey Devils Travis Zajac. Foto: TASR/AP

Tridsaťročnému Palmierimu sa skončí zmluva po sezóne 2020/2021.

New York 8. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders získal dvojicu útočníkov Travisa Zajaca a Kylea Palmieriho z New Jersey Devils. Opačným smerom sa sťahovali útočníci A. J. Greer a Mason Jobst, pričom "diabli" získali aj voľbu v 1. kole draftu 2021 a podmienený výber v 4. kole draftu 2022.

Devils na základe dohody budú naďalej vyplácať polovicu platov Zajacovi a Palmierimu. Ich príchody sú zároveň reakciou vedenia "ostrovanov" na zranenie kapitána Andersa Leeho, ktorému sezónu predčasne ukončilo zranenie kolena.

Tridsaťročnému Palmierimu sa skončí zmluva po sezóne 2020/2021. V nej zatiaľ odohral 34 zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov za 8 gólov a 9 asistencií. V NHL debutoval vo farbách Anaheimu, do New Jersey zamieril v roku 2015.

Pre 35-ročného Zajaca ide o prvú zmenu pôsobiska v kariére. Devils ho draftovali v roku 2004 a odohral za nich celkovo 1081 zápasov, v ktorých zaznamenal 578 bodov. Pred výmenou do Islanders sa vzdal klauzuly o nevymeniteľnosti.

Mason Jobst, ktorého získali Devils, doteraz v NHL nenastúpil. Vo veku 27 rokov má za sebou pôsobenie v univerzitnej NCAA, pričom sezóna 2020/2021 je druhá, v ktorej pôsobí v AHL. A. J. Greer už v NHL odohral 37 zápasov, ale aj jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v AHL.

Zaujímavosťou je, že Islanders a Devils zrealizovali hráčsky transfer aj pred uzávierkou v ročníku 2019/2020. Vtedy Islanders získali ďalšieho dlhoročného hráča "diablov", obrancu Andyho Greena. Výmena je aj odraz vzťahov generálneho manažéra Islanders Loua Lamoriella, ktorý doviedol Devils k trom triumfom v Stanleyho pohári, a GM Devils Toma Fitzgeralda, ktorý pôsobil v Providence práve pod Lamoriellom. "Medzi medzi nami je faktor dôvery a to je veľmi dôležité. V našom tíme sú hráči, ktorých si Lou veľmi váži a oni mu veria a chcú pre neho vyhrávať," povedal Fitzgerald pre zámorské médiá.