Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

NY Rangers do finále Východnej konferencie, Gáborík na MS nepríde

Hráči New Yorku Rangers Marián Gáborík (10), Brad Richards (19), Marc Staal (18) a Carl Hagelin (62) sa tešia z gólu s Michaelom Del Zottom Foto: TASR/AP

Marián Gáborík prihral v 51. minúte na gól Michaelovi Del Zottovi.

New York 13. mája (TASR) - Útočník Marián Gáborík slovenskú hokejovú reprezentáciu na prebiehajúcom svetovom šampionáte vo Fínsku a Švédsku neposilní. Rozhodlo sa o tom v poslednom siedmom zápase 2. kola play off Východnej konferencie, v ktorom jeho NY Rangers na domácom ľade v Madison Square Garden zvíťazil nad Washingtonom tesne 2:1 a celú sériu vyhral 4:3 na zápasy. Marián Gáborík si svoje štatistiky rozšíril o jednu asistenciu, keď v 51. minúte prihral na druhý gól Michaelovi Del Zottovi. NY Rangers sa vo finále konferencie stretne s New Jersey. Naopak, ruský výber môže osloviť dvojicu Alexandrov - Ovečkina a Siomina.

"Jazdci" v Madison Square Garden viedli už od 92. sekundy po góle Brada Richardsa a tesné vedenie udržali až do konca. "Prvý gól bol veľmi dôležitý," cituje trénera Rangers Johna Tortorellu portál nhl.com. V 51. minúte po prihrávke Mariána Gáboríka síce Michael Del Zotto zvýšil na 2:0, no už o 38 sekúnd Roman Hamrlík zdramatizoval záver súboja. Gáborík odohral 19,5 minúty a so šiestimi streleckými pokusmi bol najaktívnejším hráčom duelu.
Slovenský útočník si okrem šiestej asistencie v tohtoročnej vyraďovacej časti pripísal na svoje konto i dva plusové body. "Víťazstvo nás teší," povedal Gáborík pre espn.com. "Môžeme si ho však vychutnať iba krátko, pretože v pondelok začíname odznova. Musíme sa pripraviť na ďalšiu sériu." Rangers po víťazstve 2:1 postúpili do konferenčného finále po prvý raz od roku 1997. "Je fantastické, že sme nestrácali koncentráciu," tešil sa brankár newyorského tímu Henrik Lundqvist. "Dostali sme gól a hneď po ňom sme boli v oslabení, ale hrali sme v ňom to, čo bolo potrebné. V tejto sezóne sme sa do takýchto situácií dostali už veľakrát, a to nám zrejme pomohlo."

NY Rangers sa vo finále konferencie stretne s New Jersey, prvý duel je na programe v pondelok v Madison Square Garden. "Devils majú vynikajúci tím," dodal Lundqvist. "Hráme proti sebe často, takže vieme, čo môžeme čakať. Bude to výborná séria." Naposledy sa tieto dva tímy stretli v 3. kole play off v roku 1994. Po sedemzápasovej sérii sa vtedy z postupu do finále tešili Rangers, ktorí napokon po 54-ročnej prestávke získali aj Stanleyho pohár.

2. kolo play off – semifinále konferencie:
Východná konferencia:

NEW YORK RANGERS - WASHINGTON 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)


Góly: 2. Richards, 51. Del Zotto (GÁBORÍK) - 51. Hamrlík. Brankári: Lundqvist - Holtby. Strely na bránku: 31:23. Diváci: 18.200. Konečný stav série: 4:3. NY Rangers sa vo finále konferencie stretne s New Jersey Devils.