Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

O Benzemovom štarte v LN rozhodne jeho stav pred mestským derby

Na archívnej snímke francúzsky útočník Realu Madrid Karim Benzema oslavuje svoj gól a jubilejný 300. gól v drese Realu v zápase 20. kola španielskej La Ligy vo futbale Real Madrid - FC Valencia (4:1) v sobotu 8. januára 2022. Foto: TASR/AP

Benzema musel v zápase 1. kola LM opustiť trávnik po polhodine, keď ho nahradil Eden Hazard.

Madrid 10. septembra (TASR) - Účasť francúzskeho futbalistu Karima Benzemu v septembrových zápasoch Ligy národov nie je vylúčená. Hráč Realu Madrid si poranil stehno v utorňajšom stretnutí Ligy majstrov na pôde Celticu Glasgow (3:0) a o štarte v národnom drese rozhodne jeho stav pred budúcotýždňovým derby na pôde Atletica Madrid.

Benzema musel v zápase 1. kola LM opustiť trávnik po polhodine, keď ho nahradil Eden Hazard. Stredajšie lekárske vyšetrenia v Madride potvrdili, že si poranil šľachu a natiahol štvorhlavý sval na pravom stehne.

Pôvodne sa hovorilo o trojtýždňovej pauze, no tréner Carlo Ancelotti určil ako rozhodujúci termín práve stretnutie s mestským rivalom (18. 9.). Držiteľ ocenenia Hráč roka UEFA však určite vynechá nedeľný ligový zápas proti Mallorce a súboj v Lige majstrov s RB Lipsko.

Francúzi privítajú vo štvrtok 22. septembra Rakúsko a o tri dni sa predstavia v Dánsku. Úradujúci víťazi tejto súťaže už stratili šancu na obhajobu titulu a momentálne im patrí s dvomi bodmi posledné štvrté miesto v prvej skupine A-divízie. Duely sú však dôležité v rámci prípravy na nadchádzajúce MS v Katare (20.11.-18.12.), kde sú Francúzi taktiež úradujúci šampióni. Informácie priniesla AFP.