Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

O budúcnosti českého trénera Jalonena rozhodne plán na MS v Prahe

Na snímke hore tréner hokejistov Česka Kari Jalonen a jeho zverenci sprava Vladimír Sobotka, David Němeček, Ronald Knot a Ondřej Beránek v zápase základnej B-skupiny Slovensko - Česko na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v piatok 12. mája 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Jalonen a jeho spolupracovníci dostali od prezidenta zväzu Hadamczika čas do 20. júna a až po tomto termíne padne definitívne rozhodnutie o tom, či bude fínsky kouč pokračovať na českej striedačke.

Praha 8. júna (TASR) - Fín Kari Jalonen zatiaľ zostáva na pozícii trénera českej hokejovej reprezentácie. Šesťdesiattriročný kouč dostal za úlohu spolu s ostatnými členmi realizačného tímu a generálnym manažérom Martinom Havlátom, vypracovať plán pre nasledujúci domáci šampionát v Prahe a Ostrave.

Jalonen a jeho spolupracovníci dostali od prezidenta zväzu Aloisa Hadamczika čas do 20. júna a až po tomto termíne padne definitívne rozhodnutie o tom, či bude fínsky kouč pokračovať na českej striedačke. V požadovanej správe má realizačný tím popísať rozdelenie vlastných kompetencií pre budúcoročné MS. Musí tiež predstaviť štýl skladby nominácie pre turnaj Euro Hockey Tour, otázku zapracovania mladých hráčov či plán zlepšenia herného prejavu, ktorý čelil veľkej kritike po neúspechu na uplynulých MS. "Chceme agresivitu, lepší pohyb. Nechcem, aby hráči mali v sebe blok, ale aby išli do zápasov s radosťou a vôľou zdolať každého súpera," citoval Hadamczika portál idnes.cz.

Výkonný výbor zaujme stanovisko na základe vypracovaného dokumentu. Dátum ďalšieho zasadnutia nie je známy. "K celej situácii sa staviame zodpovedne. V nasledujúcom roku máme doma šampionát po deviatich rokoch. Chceme uspokojiť fanúšikov a mať čisté svedomie, že sme pre úspech urobili všetko," dodal šéf zväzu.