Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

O príchode Gáboríka na MS môže rozhodúť siedmy zápas s Washingtonom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Marián Gáborík by mohol posilniť slovenský tím na MS v Helsinkách. Či sa tak stane, rozhodne siedmy duel play off zámorskej NHL medzi Washingtonom a New Yorkom. Capitals vyrovnali sériu na 3:3.

New York 10. mája (TASR) - Slovenský útočník Marián Gáborík zaznamenal v noci na štvrtok už štvrtý gól v prebiehajúcej play off zámorskej NHL, jeho New York Rangers však prehrali na ľade Washingtonu Capitals 1:2 a o finalistovi Východnej konferencie sa tak rozhodne až v siedmom zápase.

Hviezdou duelu bol domáci gólman Braden Holtby, ktorý pustil za chrbát až poslednú z 31 striel, ktoré naňho smerovali. Dvadsaťdvaročný Kanaďan, ktorý dostal príležitosť v bránke Caps v dôsledku zranení Tomáša Vokouna a Michala Neuvirtha, opäť potvrdil výnimočnú psychickú odolnosť. Holtby neprehral dva zápasy v rade počas posledných 29 štartov. Čisté konto mu Gáborík zrušil 51 sekúnd pred záverečnou sirénou pri hre "jazdcov" bez brankára. Bola to celkovo tretia strela elitného útočníka spod Tatier v zápase, v ktorom strávil na ľade vyše 23 minút. "Je neuveriteľný. Stačí sa naňho pozrieť a uvidíte ten pokoj. Nič ho nevyvedie z miery. Začalo to sériou proti Bostonu, keď dokázal ustáť aj také nepriateľské prostredie," uviedol na adresu Holtbyho útočník Joel Ward.

Rozhodujúci zápas sa odohrá v noci na nedeľu v newyorskej Madison Square Garden. Ak sa Washingtonu podarí postúpiť, bude to ich prvé konferenčné finále od roku 1998. Vtedy sa prebojovali až do finále o Stanleyho pohár. "Nechceme prestať hrať a nechceme skončiť sezónu. Vedeli sme, že ich dokážeme poraziť," dodal pre portál nhl.com hviezdny útočník Washingtonu Alexander Ovečkin.




play off NHL - semifinále konferencie:

Východná konferencia:

WASHINGTON - NEW YORK RANGERS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)


Góly: 2. Ovečkin (Bäckström, Green), 31. Chimera (Bäckström, Carlson) - 60. GÁBORÍK (Girardi, Stepan). Brankári: Holtby - Lundqvist. Strely na bránku: 23.31. Diváci: 18.506. Stav série: 3:3.