Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

O prípadnom obmedzení počtu zahraničných hráčov SZĽH ešte nerozhodol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenský zväz ľadového hokeja o tom informoval v stredajšom stanovisku v reakcii na medializované informácie o už odsúhlasených zmenách.

Bratislava 12. februára (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) ešte nerozhodol o prípadnom obmedzení počtu zahraničných hráčov v Tipsport lige a v Slovenskej hokejovej lige. Informoval o tom v stredajšom stanovisku v reakcii na medializované informácie o už odsúhlasených zmenách.

"Slovenský zväz ľadového hokeja považuje za potrebné korigovať medializované informácie súvisiace s prijatím uznesenia o obmedzení počtu zahraničných hráčov v nasledovných sezónach Extraligy seniorov resp. 1. ligy seniorov. Uvedená informácia bola administratívnym pochybením, pričom nevychádza zo žiadneho riadne prijatého uznesenia Výkonného výboru. O prípadnom obmedzení počtu zahraničných hráčov v nasledovných sezónach v seniorských súťažiach budú rokovať Ligové rady v najbližšom období a výsledky rokovaní predložia na zasadnutie Výkonného výboru, ktorý sa uskutoční 25. februára," uviedol SZĽH v stredu v oficiálnom stanovisku.

Podľa predtým zverejnených informácií sa mal počet cudzincov v kádri tipsportligistov obmedziť na maximálne šesť.