Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

O Ronalda bojujú kluby z Manchestru, United je údajne bližšie

Cristiano Ronaldo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Je to typ hráča, ktorý môže kdekoľvek zaklopať na dvere a čo sa bude diať potom, neovplyvním. Podľa mňa je jeho príchod teraz veľmi vzdialený, pripustil tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Manchester 27. augusta (TASR) - Do čela súboja o získanie portugalského futbalistu Cristiana Ronalda sa údajne dostal jeho bývalý klub Manchester United. Tridsaťšesťročný kanonier v piatok potvrdil trénerovi Massimilianovi Allegrimu, že už nechce hrať za Juventus Turín.

Talianske médiá začali spájať jeho budúcnosť s Manchestrom City, ktorý hľadá náhradu po krachu rokovaní s Harrym Kaneom, ktorý zostáva zatiaľ v Tottenhame. Správy z Anglicka však informujú, že záujem City nie je až taký horúci. "Červený" klub z Manchestru naopak zareagoval na Ronaldov odchod z Juventusu pohotovo. "Cristiano je legenda tohto klubu. Podľa mňa je najlepším hráčom histórie. Nemyslel som si, že opustí Turín, no v posledných dňoch sa o tom špekulovalo. Vždy medzi nami dvomi bola dobrá komunikácia. Viem, že s ním hovoril aj Bruno Fernandes. Ak sa naozaj rozhodol opustiť Juventus, vie, že sme tu," povedal podľa AFP tréner United a bývalý Ronaldov spoluhráč Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo má s Juventusom platný kontrakt ešte na rok. "Stará dáma" za jeho prestup požaduje minimálne 25 miliónov eur. "Cristiano sa rozhodne, kde bude chcieť hrať. Nie Manchester City, či ja. Je to typ hráča, ktorý môže kdekoľvek zaklopať na dvere a čo sa bude diať potom, neovplyvním. Podľa mňa je jeho príchod teraz veľmi vzdialený," pripustil tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Ronaldo prišiel do Juventusu v roku 2018 a dosiaľ odohral celkovo 134 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov. Pred začiatkom tohto ročníka sa špekulovalo o jeho návrate do Španielska, no samotný útočník to dementoval. Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.