Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

O triumfe PSG rozhodla sporná penalta, Thomas: VAR ma už unavuje

Na snímke útočník PSG Kylian Mbappe strieľa gól z penalty v zápase 10. kola francúzskej Ligue 1 vo futbale Paríž Sr. Germain . Angers SCO (2:1) v piatok 15. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Tréner PSG Mauricio Pochettino nemal k dispozícii okrem Argentínčana Messiho ani jeho krajanov Angela Di Mariu a Leandra Paredesa.

Paríž 16. októbra (TASR) - Kylian Mbappe potiahol futbalistov Paríža St. Germain k deviatemu ligovému triumfu z desiatich duelov. Pri absenciách Lionela Messiho i Neymara, obaja v noci na piatok hrali zápasy juhoamerickej kvalifikácie MS 2022, potiahol tím k výhre nad štvrtým Angers 2:1. Parížania museli proti húževnatému súperovi otáčať duel a pri oboch ich góloch zasiahol VAR. Najmä ten druhý z penalty vyvolal hnev hostí.

Parížania mali v piatkovom zápase výraznú prevahu v držaní lopty i pri tvorbe nebezpečných útokov, ale boli to hostia, ktorí sa v Parku princov dostali do vedenia. Po strate lopty Marca Verrattiho pred súperovou šestnástkou predviedli v 36. minúte rýchly brejk, Sofiane Boufal našiel krížnou prihrávkou do vápna Angela Fulginiho a ten dorazil loptu do siete. V závere polčasu neplatil zásah Andera Herreru pre ofsajd. Domáci v druhom polčase ešte viac zatlačili súpera a v 69. minúte sa im podarilo znížiť, keď Mbappe nacentroval loptu z pravej strany na hlavu Danila Pereiru. Gól preskúmal VAR, no platil.
Na snímke útočník PSG Kylian Mbappe oslavuje svoj gól z penalty v zápase 10. kola francúzskej Ligue 1 vo futbale Paríž Sr. Germain - Angers SCO (2:1) v piatok 15. októbra 2021.
Foto: TASR/AP

Francúzsky reprezentačný útočník dokonal obrat v 87. minúte, keď premenil penaltu. Rozhodol o nej až videoasistent rozhodcu, lopta po hlavičke Maura Icardiho, ktorému nacentroval Mbappe, v šestnástke trafila do ruky mierne od tela obrancu Pierricka Capelleho. Rozhodca tento moment nepostrehol a tak sa v hre najprv pokračovalo. Pri ďalšom prerušení hry už zaúradoval VAR, hlavný rozhodca Bastien Dechepy si situáciu pozrel na obrazovke a ukázal na biely bod. Capelleho ruke však predchádzal iný zákrok, keď Icardi potiahol za ruku obrancu Romaina Thomasa, ten spadol a argentínsky útočník sa vďaka tomu dostal k hlavičke. To však Dechepy na videu neskúmal.

"Nie je žiadna hanba prehrať na tomto štadióne, no nie takýmto spôsobom,"
hneval sa Thomas. "VAR ma už pomaly unavuje. Nalejeme doň milióny a ani nevieme, ako ho používať. Icardi ma na začiatku akcie fauloval, potiahol ma za ruku, spadol som a on z toho vyťažil penaltu," uviedol hosťujúci hráč pre Amazon Prime.

"Cítime frustráciu, hnev, krivdu. Skúmame situáciu v šestnástke pri penalte pre Paríž, ale nemáme možnosť preskúmať tú spred dvoch sekúnd, keď leží na zemi môj obranca Thomas?" pýtal sa rozčarovaný tréner hostí Gérald Baticle.
Na snímke druhý zľava Angelo Fulgini oslavuje so svojimi spoluhráčmi po tom, ako strelil úvodný gól počas futbalového zápasu francúzskej Ligue 1 medzi Paríž St. Germain a Angers v Paríži vo Francúzsku v piatok 15. októbra 2021.
Foto: TASR/AP

Mbappe premenil nariadenú penaltu a rozhodol o triumfe domácich. Tí si napravili chuť po predchádzajúcom ligovom vystúpení pred reprezentačnou prestávkou, v ktorom podľahli Rennes 0:2. Na čele tabuľky majú deväťbodový náskok pred Lens, to má však zápas k dobru. Štvrté Angers stráca na lídra jedenásť bodov.

Tréner PSG Mauricio Pochettino nemal k dispozícii okrem Argentínčana Messiho ani jeho krajanov Angela Di Mariu a Leandra Paredesa a z Brazílčanov mu chýbal s Neymarom aj Marquinhos. "Hráči, ktorí toľko nehrávajú, predviedli skvelý výkon a sú to dôležité tri body. Vieme, že Kylian je vynikajúci hráč, jeden z najlepších na svete a dokazuje to, keď ho tím potrebuje. Chápem pocity hráčov Angers, sám ešte neviem, či to mala byť penalta, ruka alebo faul. No takéto situácia sa proste stávajú," uviedol po zápase Pochettino. Hlavný kouč verí, že juhoamerickí hráči budú k dispozícii na utorkový duel Ligy majstrov s Lipskom.