Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: Obe slovenské volejbalové reprezentácie vyskúšajú nové posily

Na snímke zľava prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Rojko, tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov Marek Kardoš, kapitán slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov Peter Mlynarčík, tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie žien Michal Mašek, kapitánka slovenskej volejbalovej reprezentácie žien Lenka Ovečková počas tlačovej konferencie SVF pred štartom Zlatej Európskej ligy (ZEL) mužov a žien 23. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Mužstvo pod vedením trénera Mareka Kardoša čakajú ešte okrem úradujúcich víťazov turnaja aj Portugalci, s ktorými si vo Viana de Castelo zmerajú sily v nedeľu.

Bratislava 23. mája (TASR) - Obe slovenské volejbalové reprezentácie sa tento týždeň predstavia v zápasoch Zlatej Európskej ligy (ZEL). Mužov čaká úvodný duel v tureckom Elazigu v stredu, ženy nastúpia o tri dni neskôr na palubovke Chorvátok vo Varaždine. Formát, v ktorom sa nevypadáva a je generálkou na letnú kvalifikáciu na ME, využijú na nasadenie nových posíl.

"ZEL máme vo svojom kalendári už niekoľko rokov. Teraz sa nevypadáva a tak sme si mohli dovoliť dať priestor novým hráčom a hráčkam. Vrchol sezóny nás čaká na prelome augusta a septembra, kedy máme možnosť postúpiť ako jeden z mála slovenských kolektívnych športov na ME s oboma reprezentáciami," uviedol prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Rojko na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave.


Mužstvo pod vedením trénera Mareka Kardoša čakajú ešte okrem úradujúcich víťazov turnaja aj Portugalci, s ktorými si vo Viana de Castelo zmerajú sily v nedeľu. Následne absolvujú prípravu v Poprade, kde odohrajú 8. a 11. júna aj odvetné stretnutia.

Kormidelník ženského družstva Michal Mašek sa pripojil k tímu len v decembri a sústredí sa skôr na dlhodobé ciele. "S prezidentom sme si stanovili základnú filozofiu a vzhľadom na formát súťaže sme dostali ideálnu možnosť zapracovať do družstva úplne nové mladé hráčky. Sme pri zemi a pripravujeme sa na to, aby mohol tento tím v budúcnosti fungovať," povedal Mašek.

So svojimi hráčkami absolvoval dva prípravne duely proti Slovinsku, v ktorých sa zrodila remíza 2:2 a výhra 3:1. "Po prvom zápase, ktorý sa skončil remízou, sme si určili nejaký systém, ten sme následne dodržali a získali sme víťazstvo," opísal kouč pôsobenie tímu v Kranjskej Gore.