Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Obhajca Stanleyho pohára St. Louis nepostúpilo z 1. kola play off

Hráč Philadelphia Flyers Claude Giroux, archívna snímka Foto: TASR/AP

Slovenský krídelník Tomáš Tatar odohral 14:26 minúty a dvakrát vystrelil na bránku.

Edmonton 22. augusta (TASR) - Hokejisti Montrealu Canadiens aj so slovenským reprezentantom Tomášom Tatarom vypadli v 1. kole play off NHL. V šiestom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali s Philadelphiou Flyers 2:3 a v sérii 2:4. V dueli Západnej konferencie Vancouver zdolal obhajcu Stanleyho pohára St. Louis 6:2 a v sérii zvíťazil 4:2.

Philadelphia uspela v sérii play off prvýkrát od roku 2012, pod piatkový triumf sa podpísali najmä brankár Carter Hart s 31 zákrokmi a Kevin Hayes, autor gólu a asistencie. Flyers sa v 2. kole stretnú s New Yorkom Islanders. "Je skvelé, že sa nám podarilo postúpiť, ale ešte sme neskončili. Chceme sa stále zlepšovať, hrať našu hru a dostať sa tak ďaleko, ako sa len bude dať," uviedol pre web NHL Ivan Provorov, ktorý otvoril skóre duelu už po 28 sekundách.

Oba zásahy Montrealu dosiahol Nick Suzuki, Tatarov spoluhráč z prvej formácie Joel Armia mal dve asistencie, rovnako ako Jonathan Drouin. Slovenský krídelník odohral 14:26 minúty a dvakrát vystrelil na bránku. "Myslím si, že sme na chlapcov všetci hrdí. Máme dobrý tím, sú v ňom starší aj mladší hráči a toto bola pre nich veľká a dôležitá skúsenosť. Všetci tvrdo makali a som si istý, že sme všetkých príjemne prekvapili. Získali sme cennú lekciu, ktorá stmelila celé mužstvo," pochválil hráčov asistent trénera Canadiens Kirk Muller.

Vancouver prakticky rozhodol už v prvej polovici zápasu, keď do 29. minúty viedol už 4:0. V záverečnom dejstve sa dvakrát presadil Jaden Schwartz, no na oba góly odpovedal Tyler Motte. Duel príliš nevyšiel brankárovi St. Louis Jordanovi Binningtonovi, ktorý pustil štyri z osemnástich striel a po štvrtom zásahu prenechal miesto Jakeovi Allenovi. Celkovo Binnington nevyhral ani jeden z uplynulých piatich zápas vyraďovačky, pričom inkasoval až 19-krát. "Celú sériu hrali nabudene, majú dobrý tím, zložený z mladých hráčov i veteránov. V budúcnosti musíme nájsť spôsob, ako čeliť podobným mužstvám," skonštatoval kapitán Blues Alex Pietrangelo.

Švédsky útočník v drese Canucks Elias Pettersson nazbieral dve asistencie a dotiahol sa na lídra kanadského bodovania v play off Nathana MacKinnona s Colorada, obaja majú na konte 13 bodov so zhodnou bilanciou 4+9. "Pre hráčov aj organizáciu to znamená veľa. Máme skvelé mužstvo na ľade aj mimo neho, všetci sme priatelia a bavíme sa hokejom. Pochopiteľne nás čaká ešte dlhá cesta k spokojnosti, ale momentálne si to užívame. Položili sme slušné základy, no ešte musíme spraviť pár krokov," uviedol brankár Jacob Markström, ktorý svoj tím podržal 34 zákrokmi.

"Kosatky" sa prebojovali z 1. kola play off prvýkrát od roku 2011 a v ďalšej fáze si zahrajú s Vegas Golden Knight. Duel Vancouveru so St. Louis zároveň uzavrel prvé kolo play off a stalo sa iba druhýkrát za uplynulých osemnásť rokov, že sa v žiadnej sérii nehral siedmy zápas.


1. kolo play off NHL


štvrťfinále Východnej konferencie

šiesty zápas:

MONTREAL CANADIENS - PHILADELPHIA FLYERS 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly: 11. Suzuki (Armia, Drouin), 27. Suzuki (Drouin, Armia) – 1. Provorov (Hayes), 6. Hayes (Grant, Pitlick), 25. M. Raffl (Sanheim, Voráček). Brankári: Price - Hart, strely na bránku: 33:17.

/konečný výsledok série: 2:4, Philadelphia postúpila do semifinále konferencie/




štvrťfinále Západnej konferencie

šiesty zápas:

VANCOUVER CANUCKS - ST. LOUIS BLUES 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Góly: 4. Beagle, 23. Roussel (Sutter), 27. Stecher (Sutter, Pettersson), 29. Boeser (Hughes, Pettersson), 54. Motte (Beagle, Sutter), 60. Motte – 47. Schwartz (Dunn, O'Reilly), 59. Schwartz (Perron, Pietrangelo). Brankári: Markström - Binnington (29. Allen), strely na bránku: 25:36.

/konečný výsledok série: 4:2, Vancouver postúpil do semifinále konferencie/



Slovák v akcii:



Tomáš Tatar (Montreal) 14:26 0 0 0 0 2 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/



Dvojice v 2. kole play off



semifinále Východnej konferencie:

Philadelphia Flyers - New York Islanders

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins


semifinále Západnej konferencie:

Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks

Colorado Avalanche - Dallas Stars