Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Obhajkyňa bronzu Baránková i Longová priamo do 2. kola eliminácie

Na archívnej snímke slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková. Foto: TASR - Michal Svítok

V kvalifikácii tímovej súťaže olympijského luku žien boli Baránková, Bendíková a Longová dvanáste a na začiatku eliminácie zabojujú proti Azerbajdžanu.

Mníchov 7. júna (TASR) - Obhajkyňa historického bronzu Denisa Baránková obsadila v utorňajšej kvalifikácii olympijského luku na ME v Mníchove 21. miesto. V 1. kole eliminácie bude mať voľný žreb rovnako ako 28. Alexandra Longová, ktorá sa v 2. kole stretne s Rumunkou Beatrice Miklosovou.

Ďalšia slovenská reprezentantka Elena Bendíková skončila na 60. priečke a na úvod na ňu čaká Fínka Taru Kuoppaová. Baránkovej súperka v 2. kole vzíde z duelu medzi Gruzínkou Irou Arjevanidzeovou a Belgičankou Julie Hellemansovou. V olympijskom luku mužov bol Juraj Duchoň 35. a narazí na Íra Adama Taylora. Miroslav Duchoň (64.) si zmeria sily s Bulharom Ivanom Bančevom a Ondrej Franců (90.) nastúpi proti Sametovi Akovi z Turecka.

V kladkovom luku mužov obsadil Jozef Bošanský v kvalifikácii jedenástu pozíciu a postúpil priamo do 2. kola vyraďovačky, kde bude jeho súperom víťaz zápasu medzi Benom Moesom z Luxemburska a Grékom Athanasiosom Kostopoulosom. Šimon Šedivý (42.) sa v úvodnom kole stretne s Lotyšom Edgarsom Silovsom a na Samuela Zemana (66.) čaká Slovinec Staš Modic. Medzi ženami skončila Petra Kočutová na 45. priečke a nastúpi proti Francúzke Lole Grandjeanovej.

V kvalifikácii tímovej súťaže olympijského luku žien boli Baránková, Bendíková a Longová dvanáste a na začiatku eliminácie zabojujú proti Azerbajdžanu. Trojica J. Duchoň, M. Duchoň a Franců sa umiestnila na dvadsiatej priečke a zmeria si sily s Izraelom. V mixe skončili Baránková s J. Duchoňom na jedenástom mieste, ich protivníkom bude Litva. Slovenskí reprezentanti v tímovej súťaži kladkového luku (Bošanský, Šedivý, Zeman) obsadili štrnástu priečku a nastúpia proti Čechom. V mixe boli Kočutová a Bošanský na 21. pozícii a zmerajú si sily s Luxemburskom.