Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Obranca Meszároš myslí na koniec, manažérsky pomôže Pov. Bystrici

Andrej Meszároš, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Pre 36-ročného obrancu pôjde o prvú manažérsku skúsenosť v kariére.

Považská Bystrica 22. júna (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš bude v sezóne 2022/2023 pôsobiť ako športový manažér HK 95 Považská Bystrica. Pre klubovú webstránku uviedol, že napriek pokračujúcemu tréningu myslí na koniec kariéry. "Uvidím, ako sa budem cítiť a čo prinesú najbližšie týždne," poznamenal.

Meszároš bol sezóne 2021/2022 hráč extraligovej Dukly Trenčín. Pre zdravotné problémy však odohral iba dva zápasy, v ktorých strelil jeden gól. V závere kariéry sa rozhodol pomôcť materskému klubu z Považskej Bystrice nielen ako hráč, ale aj ako manažér. "Jedna z mojich úloh bude pomôcť pri budovaní mužstva A-mužstva, sledovať výkony hráčov, pomôcť pri fungovaní klubu a v neposlednom rade taktiež hľadať zdroje príjmov do klubovej kasy, prípadne pomôcť mládeži. Nad hraním hokeja už príliš neuvažujem, skôr sa mi premietajú myšlienky, že by som ukončil kariéru. Doliečujem sa z komplikovaného zranenia a operácie, ktoré mi umožnilo nastúpiť iba na dva zápasy predošlú sezónu. Začal som však naplno trénovať. Uvidím, čo prinesú najbližšie týždne," povedal Meszároš pre klubovú stránku považskobystrického klubu.

Pre 36-ročného obrancu pôjde o prvú manažérsku skúsenosť v kariére. Hráčsku etapu strávil najmä v zahraničí, v NHL odohral počas 10 sezón celkovo 695 zápasov. Slovensko reprezentoval na troch ZOH a štyroch MS.