Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Obranca Volanakis z Michaloviec zvíťazil v ešportovovom turnaji

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Futbalisti slovenskej futbalovej Fortuna ligy sa počas reprezentačnej prestávky zúčastnili na ešportovom turnaji v hre FIFA 23.

Bratislava 28. marca (TASR) - Grécky futbalový obranca Polidefkis Volanakis z MFK Zemplín Michalovce triumfoval v ešportovovom turnaji e-Fortuna liga Challenge. Víťaznú prémiu vo výške 1000 eur venuje Centru pre deti a rodiny v Michalovciach. Informovala o tom webstránka fortunaliga.sk.

Futbalisti slovenskej futbalovej Fortuna ligy sa počas reprezentačnej prestávky zúčastnili na ešportovom turnaji v hre FIFA 23. Zapojilo sa dvanásť futbalistov z dvanástich klubov (z každého klubu jeden). Piatkový šesťhodinový turnaj ovládol hráč Volanakis z Michaloviec, ktorý vo finále zdolal Jakuba Kousala zo Skalice. "Bola to zábava. Veľmi som si to užil a teším sa z víťazstva. Každý, s kým som hral, mal svoju kvalitu. Najťažšie to bolo vo finále. V zápase som triumfoval len tesne 3:2, Jakub Kousal zo Skalice hral skutočne dobre a nebolo jednoduché zdolať ho,“ povedal Volanakis pre stránku fortunaliga.sk.

Obranca si však víťaznú prémiu nemôže nechať. Musí ju venovať na vybraný charitatívny projekt. Volanakis si po dohode s klubom už pred turnajom vybral Centrum pre deti a rodiny v Michalovciach. "Som rád, že som vyhral a zároveň aj pomohol. Prémia zostane v našom regióne. Veľmi ma to teší, že som mohol takto pomôcť a že existujú vôbec podobné projekty, do ktorých sa môžeme zapojiť. Verím, že peniazu sa využijú na dobrú vec," skonštatoval Volanakis.

Konečnčné poradie turnaja:

1. Polydefkis Volanakis (Michalovce)

2. Jakub Kousal (Skalica)

3. Rego Szantho (Dunajská Streda)

4. Dávid Richtárech (Banská Bystrica)