Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Obrancovia Mezei a Švarný pokračujú v HK Nitra

Hráči Nitry oslavujú gól, zľava Lukáš Hrušík, Branislav Mezei, Graeme McCormack, archívne foto. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Pre Mezeia, ktorý 8. októbra oslávi 42. narodeniny, pôjde o deviatu sezónu po sebe v nitrianskom drese.

Nitra 26. júna (TASR) - Slovenskí hokejoví obrancovia Branislav Mezei a Ivan Švarný budú aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v materskom klube HK Nitra. Informovala o tom oficiálna stránka "corgoňov."

Pre Mezeia, ktorý 8. októbra oslávi 42. narodeniny, pôjde o deviatu sezónu po sebe v nitrianskom drese. Od roku 2016 je kapitán mužstva. "Sme veľmi radi, že sa rozhodol pokračovať vo svojej kariére. Vnímame ho ako najdôležitejšieho hráča tímu. Verím, že jeho kariéra môže pokračovať minimálne tak dlho ako kariéra Zdena Cháru. Jeho hokejová kvalita, prístup k povinnostiam a práca v tréningu, ako aj líderstvo v kabíne sú pre tím nenahraditeľné. Braňo je výborný príklad pre mladších hráčov," povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

O štyri roky mladší Švarný sa do Nitry vrátil pred sezónou 2020/2021. "Aj on je svojou pracovitosťou veľmi dobrým príkladom pre ostatných hráčov. Spoločne s Braňom sú tými správnymi vodcami tímu," poznamenal Kováčik.