Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

OBRAZOM: Takto sa Brazília lúčila s Pelém

Dievča kráča po schodoch pomedzi kvety, z ktorých vytvorili nápis Pelé pred radnicou na predmestí Sao Paula na pamiatku zosnulej brazílskej futbalovej legendy v piatok 30. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Teraz.sk prináša fotografie z poslednej rozlúčky s brazílskou futbalovou legendou Pelém.

Santos 3. januára (TASR) - V Brazílii sa v pondelok 2. januára konala veľkolepá rozlúčka s legendárnym futbalistom Pelém, ktorý zomrel minulý štvrtok vo veku 82 rokov. Rakvu s pozostatkami trojnásobného majstra sveta vystavili na štadióne klubu FC Santos, v ktorom Pelé prežil najúspešnejšie roky kariéry. Položili ju pod altán v stredovom kruhu štadióna Urbana Caldeira vo štvrti Vila Belmiro.

Futbaloví fanúšikovia sa lúčia so zosnulým brazílskym futbalovým velikánom Pelém na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 3. januára 2023.
Foto: TASR - AP


S Pelém sa prišli rozlúčiť stovky fanúšikov. Pri rakve nechýbali kytice kvetov od Neymara, Romaria, predstaviteľov Brazílskej futbalovej federácie či FC Santos. Na štadión zavítal aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

Telo zosnulého brazílskeho futbalového velikána Pelého vystavené počas poslednej rozlúčky na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 2. januára 2023.
Foto: TASR - AP


Na snímke rozlúčka s legendárnym futbalistom Pelém.
Foto: TASR/AP





Rakvu s pozostatkami brazílskeho futbalového velikána Pelého nesú v pondelok 2. januára 2023 na ihrisku štadióna Vila Belmiro v brazílskom Santose.
Foto: TASR/AP



Futbaloví fanúšikovia sa lúčia so zosnulým brazílskym futbalovým velikánom Pelém na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 3. januára 2023.
Foto: TASR - AP


Ľudia kráčajú okolo podobizne brazílskej futbalovej legendy Pelého pred štadiónom Vila Belmiro na predmestí Sao Paola vo štvrtok 29. decembra 2022 Pelé, jeden z najlepších futbalistov histórie, zomrel vo veku 82 rokov vo štvrtok 29. decembra 2022.
Foto: TASR/AP


Šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino a Marcia Aokiová, vdova po zosnulom brazílskom futbalovom velikánovi Pelém, počas poslednej rozlúčky na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 2. januára 2023.
Foto: TASR - AP


Edinho sa dotýka čela svojho otca, brazílskej futbalovej legendy Pelého počas poslednej rozlúčky na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 2. januára 2023.
Foto: TASR - AP


Futbaloví fanúšikovia čakajú v rade, aby sa rozlúčili so zosnulým brazílskym futbalovým velikánom Pelém na štadióne Vila Belmiro na predmestí Sao Paola 3. januára 2023.
Foto: TASR - AP