Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

OBRAZOM: Takto si budeme pamätať legendárneho DIEGA

Na archívnej snímke z 29. júna 1986 kapitán Argentíny Diego Maradona drží nad hlavou trofej po výhre 3:2 nad Západným Nemeckom vo finále svetového šampionátu vo futbale v Mexico City. Svetový šampionát odštartuje vo štvrtok 14. júna 2018 o 17.00 h v Moskve otváracím zápasom Rusko - Saudská Arábia. Foto: Archív TASR

Teraz.sk prináša videá a fotografie slávneho Diega Maradonu.

Bratislava (Teraz.sk/TASR) - Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona zomrel v stredu vo veku 60 rokov. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa argentínskych médií bola príčinou úmrtia zástava srdca.

Na archívnej snímke z 22. júna 1986 argentínsky futbalista Diego Maradona (vľavo) strieľa brankárovi Anglicka Petrovi Shiltonovi prvý zo svojich dvoch gólov vo štvrťfinále majstrovstiev sveta Mexiko - Anglicko na Aztéckom štadióne v Mexico City. ZAUJÍMAVOSŤ: Toto bol deň "Božej ruky", keď argentinský útočník Diego Maradona pomocou ľavej ruky prekonal anglického brankára Shiltona. Rozhodca gól v rozpore s pravidlami uznal a Argentína vyhrala 2:1 a postúpila do semifinále. Gól a celý zápas vošli do futbalovej histórie.
Foto: TASR/AP




Diego Maradona odovzdáva argentínsky futbalový dres pápežovi Františkovi pred priateľským futbalovým zápasom za mier, ktorý inicioval pápež František s cieľom nadviazania mierového porozumenia a dialógu, 1. septembra 2014 vo Vatikáne.
Foto: TASR/AP


Diego Armando Maradona
Foto: TASR/AP


Diego Maradona
Foto: TASR/AP Photo


Diego Maradona
Foto: TASR/AP




Argentínska futbalová legenda Diego Maradona odvracia loptičku počas exhibície s argentínskym tenistom Juanom Martinom Del Potrom v rámci tenisového turnaja ATP v Dubaji 27. februára 2013.
Foto: TASR/AP Photo



Argentínska futbalová legenda Diego Maradona vykopáva loptu do davu na záver predvolebnej kampane venezuelského prezidentského kandidáta Nicolása Madura (za ním) 11. apríla 2013 v Caracase.
Foto: TASR/AP


Diego Maradona na mítingu venezuelského prezidentského kandidáta Nicolása Madura
Foto: TASR/AP




Maradona
Foto: TASR/AP


Argentínska futbalová legenda Diego Maradona reaguje pred rozhodcom v zápase priateľského futbalového zápasu za mier, ktorý inicioval pápež František s cieľom nadviazania mierového porozumenia a dialógu
Foto: TASR/AP


Diego Maradona a Pelé
Foto: Youtube