Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Adam Žampa postúpil do 2. kola obrovského slalomu, Andreas 45.

Slovenský lyžiar Adam Žampa na trati počas 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára v talianskej Alta Badii 19. decembra 2022. Foto: TASR - AP

Starší z bratov Žampovcov štartoval s číslom 40 a síce mal na treťom medzičase stratu 3,92 sekundy, do cieľa už výraznejšie nestratil a zmestil sa do postupovej tridsiatky.

Alta Badia 19. decembra (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa usadil na čele po 1. kole pondelkového obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskej Alta Badii viedol o 60 stotín sekundy pred Nórom Henrikom Kristoffersenom, na tretej priečke figuroval už s výrazným odstupom ďalší Švajčiar Lois Meillard (+1,10 s). Slovenský reprezentant Adam Žampa postúpil do 2. kola z 25. miesta so stratou 4,29 sekundy na lídra, jeho bratovi Andreasovi nevyšla jazda a obsadil nepostupovú 45. priečku.

Odermatt štartoval s číslom dva a na náročnej trati predviedol omnoho lepší výkon ako v nedeľu, keď bol po prvom kole až na deviatej priečke. Najviac sa k nemu priblížil Kristoffersen, ktorý strácal v prvej polovici len 0,26 s, ale v cieli jeho manko narástlo na viac ako pol sekundy. Víťaz prvého obrovského slalomu v Alta Badii, Nór Lucas Braathen nedokončil úvodné kolo.

Starší z bratov Žampovcov štartoval s číslom 40 a síce mal na treťom medzičase stratu 3,92 sekundy, do cieľa už výraznejšie nestratil a zmestil sa do postupovej tridsiatky. Andreas Žampa sa dostal na zjazdovku ako 50. v poradí a v cieli mal výrazné manko 5,24 s na Odermatta, čo nestačilo na postup do druhého kola.