Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Odermatt suverénne na čele po 1. kole obrovského slalomu

Na snímke švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt na trati počas 1. kola obrovského slalomu na finálovom podujatí Svetového pohára 18. marca 2023 v andorrskom Soldeu. Foto: TASR/AP

Ak Švajčiar skončí v pretekoch do tretieho miesta, prekoná mužský rekord v počte sezónnych bodov vo formáte založenom v roku 1992.

Soldeu 18. marca (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt suverénne viedol po 1. kole sobotného obrovského slalomu na finálovom podujatí Svetového pohára. V andorrskom stredisku Soldeu mal náskok 1,09 sekundy pred Francúzom Alexisom Pinturaultom, na treťom mieste figuroval Nór Alexander Steen Olsen s odstupom 1,12 s. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

Dvadsaťpäťročný Odermatt už ako istý celkový víťaz SP i držiteľ malého glóbusu za hodnotenie tejto disciplíny vyštartoval s číslom 4. Mal pomalší úvod, keď strácal dve desatiny na Pinturaulta. Na druhom medzičase však už získal náskok, ktorý postupne zvyšoval a v cieli nastavil čas, ktorému sa nikto zo súperov výrazne nepriblížil.

Ak Švajčiar skončí v pretekoch do tretieho miesta, prekoná mužský rekord v počte sezónnych bodov vo formáte založenom v roku 1992. Zatiaľ ho drží Rakúšan Hermann Maier symbolickým ziskom 2000 bodov z roku 2000. Druhé kolo sa začne o 12.00 h.