Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Odermatt vedie po 1. kole obrovského slalomu v Kranjskej Gore

Švajčiar Marco Odermatt Foto: TASR/AP

Úradujúci majster sveta, líder disciplíny a už aj istý držiteľ veľkého glóbusu Odermatt od úvodu našiel rytmus, ideálne časoval oblúky a vyvaroval sa chýb.

Kranjska Gora 11. marca (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt sa usadil na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára. V slovinskom stredisku Kranjska Gora viedol s náskokom 53 stotín sekundy pred domácim Žanom Kranjecom, tretí bol Nór Henrik Kristoffersen, ktorý strácal 0,54 s. Slovák Adam Žampa nepostúpil do 2. kola (13.30 h), chýbalo mu osem stotín sekundy.

Úradujúci majster sveta, líder disciplíny a už aj istý držiteľ veľkého glóbusu Odermatt našiel od úvodu rytmus, ideálne časoval oblúky a vyhol sa chybám. Rakúšan Stefan Brennsteiner bol po prvom kole štvrtý (+0,65 s), Francúz Alexis Pinturault piaty (+0,80 s) a ďalší Rakúšan Marco Schwarz figuroval na šiestej priečke (+0,94).

Ďalší pretekári z top desiatky nabrali už viac ako sekundovú stratu. Žampa vyrazil na trať s číslom 40, po odjazdení celého štartového poľa mu patrila 33. priečka. Na Odermatta stratil 3,78 sekundy.