Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Odermatt získal veľký glóbus, Kilde nepôjde v Krajnskej Gore

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Švajčiar minulú nedeľu získal druhýkrát za sebou aj malý glóbus za super-G a mieri aj za obhajobou sezónnej trofeje v obrovskom slalome.

Kranjska Gora 9. marca (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt obhájil v tejto sezóne Svetového pohára veľký glóbus. Jeho najbližší prenasledovateľ Aleksander Aamodt Kilde z Nórska sa odhlásil z víkendového podujatia v Kranjskej Gore a Odermatta už nemôže ani teoreticky predstihnúť v celkovom hodnotení seriálu. Švajčiar minulú nedeľu získal druhýkrát za sebou malý glóbus za super-G a mieri aj za obhajobou sezónnej trofeje v obrovskom slalome.

Odermatt má v celkovom hodnotení náskok 386 bodov. Okrem dvoch obrovských slalomov v Kranjskej Gore zostávajú do konca sezóny len štyri finálové podujatia vrátane jedného slalomu, v ktorom Kilde nesúťaží. Dvadsaťpäťročný pretekár je len druhý Švajčiar, ktorý obhájil veľký glóbus, naposledy sa to podarilo Pirminovi Zurbriggenovi v roku 1988. Navyše pokračuje vo veľmi vydarenej sezóne, okrem dvoch glóbusov má na konte aj zlato z MS v obrovskom slalome i v zjazde. Obhajobu celkového triumfu v obrovskom slalome môže zavŕšiť už v Slovinsku – pred Kildeho krajanom Henrikom Kristoffersenom má momentálne náskok 100 bodov.