Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Odštartoval predaj vstupeniek do Globe Arény na hokejové MS 2013

Hlavným dejiskom nasledujúceho šampionátu bude štokholmská Globe Aréna, kde sa budú hrať aj obe semifinále a zápasy o bronz a o zlato.

Zürich 4. októbra (TASR) - Organizátori budúcoročných majstrovstiev sveta v hokeji v Štokholme vo štvrtok spustili predaj vstupeniek. Helsinskí spoluorganizátori odštartujú predaj 15. októbra.

Hlavným dejiskom nasledujúceho šampionátu bude štokholmská Globe Aréna, kde sa budú hrať aj obe semifinále a zápasy o bronz a o zlato. "Našou ambíciou je vytvoriť unikátny zážitok pre fanúšikov. Kľúčom k tomu sú aj správne ceny vstupeniek," uviedol na stránkach Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) generálny sekretár švédskych organizátorov Tony Wiréhn.

Štokholm spoluorganizoval aj tohtoročný svetový šampionát, na ktorom slovenskí hokejisti získali senzačné strieborné medaily. Organizátori v hlavnom meste Švédska však čelili obrovskej kritike pre príliš vysoké ceny vstupeniek a Globe Aréna počas väčšiny duelov základnej časti zívala prázdnotou.

Švédi preto na najbližšie MS pripravili pre divákov viacero akcií. Fanúšikovia dostanú 50-percentnú zľavu na vstupenky najnižšej kategórie v prípade, že si ich kúpia viac ako na jeden zápas v jeden deň. Pripravené sú aj vstupenky pre mládež do 16 rokov na zápasy základnej skupiny a štvrťfinále, ktoré budú stáť od 9 do 28,50 eur v závislosti od zápasov. "Rodinné lístky" ponúknu dvom dospelým a dvom deťom šancu pozrieť si zápasy domácej reprezentácie v základnej skupine za menej ako 114 eur.